Uusia 2-tason valmentajia uimahyppyihin

#UUTINEN 27.11.2018

Valmennusosaamisen vahvistaminen on ottanut uimahypyissä jälleen askeleen eteenpäin, kun Nuorten Valmentajien -tiimistä koulutettiin uusia 2-tason valmentajia viime viikonloppuna.

2-tason koulutuksen suorittineet vasemmalta: Sara Siekkinen, Pinja Jokinen, Seela Wuokko, Annika Palokangas ja Hilma Leppioja.

Viime lauantaina uimahyppyjen Nuorten Valmentajien tiimiläiset Annika Palokangas, Hilma Leppioja, Seela Wuokko, Pinja Jokinen ja Sara Siekkinen kokoontuivat viimeiseen 2-tason koulutuksen lähipäivään. Helsingissä Mäkelänrinteen uintikeskuksessa pidetyn koulutuspäivän teemana oli uimahyppyharjoittelun suunnittelu ja seuranta. Koulutuspäivän päätteeksi nuoret valmentajat saivat todistukset 2-tason valmentajakoulutuksesta.

Tiimin taustalla pitkäjänteinen kehitystyö

Uimahyppyjen asiantuntijaryhmä valitsi Nuorten valmentajien tiimin keväällä 2017. Tuolloin uudistettiin 1- ja 2-tason koulutusten sisältöä ja toteuttamistapaa. 2-tason koulutuksen - ”Kehittyvän lasten ja nuorten valmentajan” - tavoitteeksi määriteltiin, että valmentaja oppii: 1) hallitsemaan uimahyppääjän tärkeimpien ominaisuuksien kehittämisen ja seurannan harjoittelukaudella sekä 2) uimahyppyjen lajitekniikan perusteet vaativammissa hypyissä sekä menetelmät lajitekniikan rakentamiseen.

Monet nuorten valmentajien tiimiläiset ovat nuoresta iästään huolimatta toimineet ohjaajina ja valmentajina jo usean vuoden ajan. Koulutus toteutettiin käytännönläheisesti ja sisällöt suunniteltiin pitkälti Uimahyppääjän polkua hyödyntäen. Lähipäivissä oli mukana maajoukkuevalmentajia ja -hyppääjiä ja itsenäiset tehtävät nivoutuivat omaan valmennustyöhön. Viimeisen lähipäivän teemana käsiteltiin kierretekniikkaa, harjoittelun ja kilpailemisen suunnittelua ja seurantaa sekä valmentajan roolia kilpailemisessa.

Osallistujat arvostivat koulutuksessa erityisesti johdonmukaista ja yksityiskohtaista opetusta, käytännönläheisyyttä ja videomateriaaleja. Oppimista edisti rento ilmapiiri ja mahdollisuus keskustella kokeneiden valmentajien ja kouluttajien kanssa. Koulutukselle myös toivottiin jatkoa.


Uimahyppääjän polun löydät Uimahyppyjen sivuilta