Uinnin valmentajaseminaarissa ennätysyleisö

#UUTINEN #UINTI 29.1.2024

Uinnin valmentajaseminaari järjestettiin Varalassa 12.–13. tammikuuta ennätyssuurelle yleisölle. Seminaariin oli ilmoittautunut 71 henkilöä kuuntelemaan Ruotsin ja Norjan tekniikka- ja kilpailuanalyyseistä vastaavan Johan Setterbergin kaksipäivästä luentoa. Seminaarin pääaiheena oli uintitekniikoiden kehittäminen ja optimointi.

Lisäksi seminaarin avausluennoitsijana oli Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen, joka luennoi urheilijan terveydestä teemoilla: Arjen valinnoilla terveitä harjoituspäiviä - mitä huomioida uimarin arjessa? 

Seminaari sai erittäin hyvän vastaanoton ja palautekyselyn perusteella valmentajat kokivat saaneensa konkreettisia apuja ja ideoita omaan valmennuksensa avuksi. Seminaarin yksi järjestäjistä, nuorten uinnin kehittäjä Marjoona Teljo, oli erittäin tyytyväinen sekä seminaarin vastaanottoon että sen antiin.

– Setterberg perkasi esimerkkiuimareiden uinnit videoanalyysien ja numeroiden avulla hyvin perusteellisesti ja osoitti näiden avulla muun muassa nopeuden muutoksia eri teknisistä lähtökohdista. Itse pidän kovasti tällaisesta pohdinnasta ja teknisten osa-alueiden viilaamisesta. Haluan myös uskoa, että seminaarissa oli jokaiselle jotakin, vaikka välissä analysointi saattoi olla hieman raskasta, Teljo pohtii.

Palautekyselyyn vastanneista 89 prosentin mielestä tammikuu on hyvä aika seminaarille ja 80 prosentin mielestä viikonpäivät perjantai-lauantai ovat parempia kuin lauantai-sunnuntai.

– Pidämme nämä mielessä seuraavaa seminaaria suunniteltaessa ja näin ollen entinen syksyn seminaari siirtynee pidettäväksi aina vuoden alkuun, Teljo sanoo.

Henkilöt

Marjoona Teljo