Uinnin Ikäkausimestaruudet ratkotaan viikonloppuna Leppävaarassa

#UUTINEN #UINTI 11.6.2024

Ikäkausimestaruusuinnit kilpaillaan tulevana viikonloppuna 14.–16.6.2024 Espoon Leppävaarassa. Cetus Espoo järjestää 13–16-vuotiaiden ikäkausimestaruuskilpailut yhteistyössä Suomen Uimaliiton kanssa.

Kilpailut käydään 50 metrin altaalla. Leppävaarassa käytössä on 10 rataa ja automattinen ajanottojärjestelmä. Ikäsarjat ovat 13–14-, 15- ja 16-vuotiaat. Aamujaksot starttaavat kello 10 ja iltajaksot kello 17, paitsi sunnuntaina kello 16. Kilpailukutsun löydät täältä.

Leppävaarassa henkilökohtaisia startteja on 2292 ja viestistartteja 113. Viikonlopun kisoihin on ilmoittautunut yhteensä 560 uimaria 61 seurasta. Päivitetty aikataulu löytyy täältä.

Espoossa kisajärjestelyt ovat sujuneet yleisesti ottaen hyvin. Suurimmat haasteet ovat olleet toimitsijarekrytoinnissa, mutta seuran vanhempien uimareiden avulla ja muilta seuroilta saatujen apujen avulla näyttää jo paremmalta.

– Jonkun verran on tyhjiä paikkoja vielä käännöstarkastajille lauantain ja sunnuntain jaksoihin. Vielä ehtii varata oman aitiopaikan altaan reunalta, muistuttaa järjestelytoimikuntaan kuuluva Jussi Teijonsalo sanoo.

Toimitsijoiden ilmoittautuminen tapahtuu Cetuksen kotisivujen kautta.

Leppävaarassa järjestelyt kilpailut vaativat hieman enemmän järjestelyjä kuin Espoonlahden uimahallissa, missä kisainfra on valmiina. Cetus on saanut apuja kisajärjestelyihin myös kaupungilta.

– Onneksi Espoon kaupunki ja Leppävaaran maauimalan henkilökunta ovat aina valmiina auttamaan kilpailujen rakentamisessa ja tarvittavien varusteiden siirtämisessä. Torstaina odottaa kuitenkin kiireinen päivä, jotta saadaan kaikki kuntoon ennen perjantaiaamun starttia, Teijonsalo kertoo.

Leppävaaran maauimala on todella ainutlaatuinen paikka kilpailla ja ulkoaltaassa uiminen on varsinkin hyvällä säällä hieno kokemus kaikille osallistujille ja yleisölle. Sieltä on hienoja muistoja aikaisemmista arvokilpailuista, kun katsomo on ollut täynnä kannustamassa ja tunnelma sen mukainen. 

– Nyt toivomme vain poutasäätä viikonlopuksi ja positiivista tsemppifiilistä kaikille osallistujille, Teijonsalo päättää.

Kaikki IKM-kilpailuista.