Paikat Vaasan IKM-uinteihin jaossa ympäri maan

#SÄHKE #UINTI 2.11.2019

Oulun Uinnin Lotta Moilanen aloitti IKM-alueuintien toisen kilpailupäivän hienosti rikkomalla Noora Laukkasen nimissä 13 vuotta olleen 200 metrin rintauinnin kilpailuennätyksen. Kuva: Joonatan Lehtonen

Lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien aluekilpailut ovat käynnissä tänä viikonloppuna seitsemällä paikkakunnalla. Tulokset kootaan yhteen valtakunnallisesti ja ikäluokkien 16 parasta uimaria jatkaa kisaamista Vaasan IKM-uinneissa neljän viikon päästä, lukuun ottamatta kahta nuorinta ikäluokkaa.

Ennen viimeistä kilpailupäivää IKM-aluekilpailuissa on nähty tiukkoja kamppailuita top-16 -sijoituksista ja päivitetty jo kahdeksan kilpailuennätystä. Tytöt 10-11 vuotta ja pojat 11-12 vuotta -sarjoissa ennätyksiä voi tehdä vain aluekilpailuissa, ja toistaiseksi näissä ikäluokissa on nähty vain yksi kilpailuennätys. Siitä vastasi Loimaan Uimaseuran Venla Holma, joka ui Vaasan aluekilpailuissa 50 selkäuinnissa kisaennätyksen 11-vuotiassa ajalla 34,54. 

Aluekilpailut jatkuvat vielä sunnuntain jaksoilla klo 10.00 ja 16.00. Lisätietoa ja uudet kilpailuennätykset IKM-kisasivulla.

SuperLive-videostriimi on saatavilla Espoon, Oulun ja Tampereen aluekilpailuista osoitteessa www.livetiming.fi 

HSS:n Lassi Haimi paineli 400 metrin vapaauinnin ensimmäistä kertaa IKM-tasolla alle neljän minuutin ja otti kisaennätyksen Roope Paatokselta. Kuva: Kai Haimi