Porissa tulitettiin 11 uutta kisaennätystä lauantaina

#SÄHKE #UINTI 15.6.2019

Kangasalan Kuohun Aino Hinkka oli Porissa kisaennätysvauhdissa. Kuva: Jussi Salminen

Ikäkausimestaruusuintien toinen kisapäivä tarjosi huikeita kilpailuita. Päivän tiukin mittelö nähtiin 13-vuotiaiden tyttöjen 200 metrin vapaassa, kun Uinti Tampereen Aino Välimaa ja Simmiksen Louna Kasvio tulivat koko matkan rintarinnan. Maalissa oli ensin Välimaa, vain kolme sadasosasekuntia ennen Kasviota. Pronssia otti ÅSK:n Ellen Kaituri.

Aamulla jälleen kolmoisvoiton 400 metrin vapaassa ottanut Simmiksen poikakolmikko oli lähellä voittaa myös satasen vapaan triplana. Palkintokorokkeelle kiipesi kuitenkin neljä uimaria, kun Vaasan Uimaseuran Alex Lydman ja Simmiksen Aleksi Koprinen jakoivat pronssisijan. Voiton vei nyt Lari Tumanoff ja hopeaa Lassi Haimi.

Myös 15-vuotiaiden poikien 200 metrin perhosessa jaettiin mitali, kun Arttu Haipus (OuLo) ja Verneri Lehtovaara (SalU) ottivat hopeaa. Mestariksi ui Lassi Niemi (TaTU).

Useita ennätyksiä nurin

Ennätystaulukossa nimet vaihtuivat useasti. Lauantain saldona oli peräti 11 uutta kilpailuennätystä, joista peräti kolmesta vastasi Oulun Uinnin Petra Ansaranta tyttöjen vanhimmassa ikäluokassa. Ansaranta kirjautti ennätykset varsin erilaisilla matkoilla, 50 m selkää, 400 m sekauintia ja 200 m vapaauintia.

Yksi tyylikkäimmistä ennätyksistä oli 15-vuotiaiden poikien satasen vapaassa, kun Vandersin Danil Seksenov paransi matkan kisaennätystä hurjat 1,5 sekuntia ajalla 53,04.

Päätöspäivä vielä uimatta

Simmis on seurapisteissä karannut kovaan johtoon 381 pisteellä. Cetuksella on 225 pistettä ja Oulun Uinnilla 219 pistettä.

Sunnuntain kisat alkavat klo 10.00 ja 16.00. Tulokset ja taulukot IKM-kisasivulla