Uimahyppyjen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut hypätään Helsingissä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 15.12.2021

Uimahyppyjen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään Helsingissä Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 17.–19. joulukuuta.

Suomen lisäksi PM-kilpailuissa kisaavat Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Liettuan uimahyppääjät.

– Uskon, että luvassa on tasokkaat kilpailut. Ruotsi on tehnyt kovaa nousua parin viime vuoden aikana. He ottivat olympiapaikan Tokioon ja nuorten arvokisoista tänä vuonna useamman mitalin. Suomalaiset saavat aika tavalla vääntää ennen kuin Ruotsi voitetaan, uimahyppyjen nuorten olympiavalmentaja Salla Sofieva kertoo.

Uimahyppyjen PM-kilpailuissa kisataan sarjoissa naiset ja miehet sekä tyttöjen ja poikien A-, B- ja C-ikäsarjoissa. Suomen hyppääjät näet tästä. Kisoissa palkitaan myös paras maa.

– Erityisesti A-tyttöjen laudoilla tulee olemaan todella kova taso, kun luultavimmin kilpailemassa nähdään viisi nuorten MM-finalistia. Suomella on C-lajeissa mukana useita PM-kisojen ensikertalaista. Erityisesti 12–13-vuotiaat tytöt ovat meillä kovia tällä hetkellä, ja mielenkiinnolla odotan, mitä vastusta Ruotsilla on heille tarjota, Sofieva kertoo.

PM-kilpailujen infoja löydät kootusti Uimaliiton sivuilta. Sivuille päivitetään myös linkki kilpailujen livestreamiin.

Kilpailuissa noudatetaan voimassa olevia koronavirusohjeistuksia ja -suosituksia. Kaikilta yli 16-vuotiailta tapahtumaan osallistuvilta henkilöiltä vaaditaan voimassa oleva koronatodistus ja sen esittäminen yhdessä henkilötodistuksen kanssa. Tapahtumassa on maskisuositus. Yleisön on mahdollista tulla seuraamaan kilpailuja.