Uimahyppyjen nuorten MM-kilpailut hypätään Ukrainassa – mukana kolme suomalaista

#UUTINEN #UIMAHYPYT 30.11.2021

Anni Paloheimo ei ota paineita tulevista NMM-kilpailuista.

Uimahyppyjen nuorten MM-kilpailut hypätään 2.–9. joulukuuta Ukrainan Kiovassa. Suomelta kilpailuihin osallistuu kolme hyppääjää: Lauren Hallaselkä, Anni Paloheimo ja Odessa Käck.

Lauren Hallaselkä ja Anni Paloheimo kilpailevat A-ikäsarjassa (17-, 18- ja 19-vuotiaat) metrin ja kolmen metrin ponnahduslaudalla. Odessa Käck kilpailee B-ikäsarjassa (15- ja 16-vuotiaat) metrin ponnahduslaudalla. 

Kaikki osallistujat näet täältä.

Lauren Hallaselkä on valmistautunut nuorten MM-kilpailuihin harjoittelemalla ja kilpailemalla Suomessa sekä harjoittelemalla Iso-Britanniassa.

– Syksy on mennyt kokonaisuudessaan hyvin. Olen ollut puolet ajasta Suomessa ja puolet Iso-Britanniassa, vähän vuorotellut maiden välillä, koska Suomessa järjestettiin nuorten ja aikuisten SM-kilpailut, joihin osallistuin, Hallaselkä kertoo.

Hallaselkä on lisännyt yhden uuden hypyn kilpailusarjaansa ja tavoitteena on saada NMM-kilpailuissa onnistumisia omalla tasolla.

– Haluaisin hypätä kisoissa samalla tasolla kuin mitä hyppään treeneissä. En lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta, mutta jos pystyn pitämään oman tasoni, niin tuloskin voi olla hyvä, Hallaselkä kertoo.

Hallaselkä joutui olemaan pois harjoituksista ennen kilpailuita sairastelun vuoksi, mutta hän ei ole huolissaan siitä.

– Kokonaisen viikon jouduin olla pois, eikä se hyvä ole, mutta samalla tuli pakollinen lepohetki ja aikaa rauhoittua ennen kilpailuja. Pystyin tekemään paljon mielikuvaharjoittelua sinä aikana. Vaikka Kiova on tuttu kisapaikkana, niin kilpailut jännittävät kyllä hieman, Hallaselkä kertoo.

Paloheimo sai itseluottamusta NSM- ja SM-kilpailuista

Myös Anni Paloheimo kisasi syksyllä Helsingissä järjestetyissä NSM- ja SM-kilpailuissa.

– Minulla meni molemmat kilpailut hyvin ja sain niistä oikein itseluottamusbuustin, Paloheimo kertoo.

Harjoituksissa Paloheimolla on näkynyt väsymystä.

– Kisoista jäi ihan hyvä fiilis, mutta treenaamisessa on ollut koko syksyn aika väsynyt olo. Se on tietenkin vaikuttanut vähän treeneihin, mutta lähden silti hyvillä mielin kilpailuihin, Paloheimo kertoo.

Paloheimo ei ota paineita tulevista NMM-kilpailuista.

– Vähän jännittää, mutta koitan olla ottamatta paineita, koska olen huomannut, että silloin itsevarmuuteni heikkenee. Haluan näyttää kisoissa mihin pystyn ja tehdä parhaani ja saada onnistuneen sarjan tehtyä. Kolmen metrin kilpailussa haen ennen kaikkea kisakokemusta, Paloheimo kertoo.

Käck keskittyy yhteen ehjään hyppysarjaan

Odessa Käck kärsi rasitusmurtumasta selässä, mikä piti hänet poissa harjoittelusta kolme kuukautta. Käck pääsi palaamaan harjoitusten pariin lokakuun alussa. Käck hyppää NMM-kilpailuissa vain metrin ponnahduslaudan kilpailun.

– Päätimme ottaa kilpailuihin vain metrin, ettei selälle tule liikaa rasitusta ja voin keskittyä yhden sarjan saamiseen hyvään kuntoon. Kolmen kuukauden harjoittelutauon aikana kävin fysioterapeutilla ja tein hänen antamiaan liikkeitä paljon, mutta kyllä se hieman tylsäksi kävi, Käck kertoo.

Harjoituksiin palaaminen sujui hyvin.

– Treenit ovat sujuneet ihan hyvin ja tein pitkään todella perushyppyjä. Kisasarja on aika hyvässä kunnossa, varsinkin kun ottaa huomioon, miten vähän olen treenannut.

NMM-kilpailuista Käck hakee ennen kaikkea kokemusta.

– Nämä ovat ensimmäiset MM-tason kilpailuni, joten saan varmasti paljon hyvää kokemusta. Loukkaantumisen vuoksi minulla ei ole hirveästi paineita, mutta haluan saada ehjän sarjan tehtyä, Käck kertoo.

 

Suomalaisten aikataulu:

Odessa Käck

3.12. kello 13.30 metrin ponnahduslaudan alkukilpailu, B-tytöt
(3.12. kello 18.30 metrin ponnahduslaudan finaali, B-tytöt)

Lauren Hallaselkä & Anni Paloheimo

4.12. kello 9.00 metrin ponnahduslaudan alkukilpailu, A-tytöt
(4.12. kello 15.30 metrin ponnahduslaudan finaali, A-tytöt)

5.12. kello 13.00 kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailu, A-tytöt
(5.12. kello 18.30 kolmen metrinponnahduslaudan finaali, A-tytöt)

Koko aikataulun näet täältä.

NMM-kilpailujen tulosseurannan löydät täältä.

Asiasanat

Uimahyppyjen NMM