Kaikki suomalaiset hyppäsivät finaaleihin nuorten MM-kilpailuissa

#UUTINEN #UIMAHYPYT 9.12.2021

Lauren Hallaselkä pääsi finaaliin metrillä sekä kolmella metrillä.

Uimahyppyjen nuorten MM-kilpailut kisattiin Ukrainan Kiovassa 2.–9. joulukuuta. Suomelta kilpailuihin osallistui kolme hyppääjää: Lauren HallaselkäAnni Paloheimo ja Odessa Käck. Suomalaisten lajit nähtiin heti kilpailujen alkupäässä.

Perjantaina suomalaisista kisat avasi Odessa Käck metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa. Käck eteni alkukilpailuista finaaliin viidentenä pisteillä 282.10. Finaalissa Käck paransi pisteitään ja oli lopulta B-ikäsarjan metrin finaalissa seitsemäs pistein 288.00.

– Kilpailuista jäi tosi hyvä fiilis. Oma suoritus oli tasainen ja se riitti finaalipaikkaan ja seitsemänteen sijaa, mihin olen todella tyytyväinen. Perushypyissä jäi parannettavaa, mutta olen tyytyväinen siihen, että sain finaalissa myös pidettyä hyvän tason vapaavalintaisissa, Käck iloitsee.

Lauantaina NMM-kilpailuissa Lauren Hallaselkä oli metrin ponnahduslaudan alkukilpailun 12. pisteillä 337.10 ja eteni finaaliin. Anni Paloheimo oli saman kilpailun 14. pistein 313.80.

Finaalissa Hallaselkä hyppäsi pisteet 358.10 ja oli A-ikäsarjan kymmenes.

Sunnuntaina hypättiin A-ikäsarjan kolmen metrin ponnahduslaudan kilpailut, joissa sekä Hallaselkä että Paloheimo selvittivät tiensä alkukilpailuista jatkoon. Hallaselkä sijoittui finaalin kahdeksanneksi pisteillä 384.00.

– Osaltani kilpailut menivät hyvin ja onnistuin asettamissani tavoitteissa. Uusi vaikea hyppy oli onnistunein hyppy koko hyppysarjassani ja olen tosi ylpeä siitä. Oli mahtavaa päästä kilpailemaan todella kovassa porukassa ja selkeästi kuuluin siihen joukkoon. Sain paljon kehuja myös muilta valmentajilta, mutta seuraavia kilpailuja ajatellen pitää vielä vaikeuttaa kisahyppysarjaa, jotta pääsisin lähemmäs kärkisijoituksia, Hallaselkä sanoo.

Paloheimo oli finaalin 12. pisteillä 356.05

– Olen kokonaisuutena tyytyväinen kilpailuihin. Varsinkin kolmen metrin kilpailussa finaalipaikka oli kiva yllätys ja onnistunein, koska siihen lähdin ilman mitään odotuksia. Metrin kilpailussa en saanut hypättyä ihan omalla parhaalla tasolla, mikä oli pieni pettymys. Opin metriltä paljon ja en jää sitä harmittelemaan. Meillä oli kivaa kisoissa tällä pienellä porukalla, Paloheimo kertoo.

Kaikki NMM-hyppyjen tulokset näet täältä.

Uimahypyissä kilpaillaan ensi viikolla Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Helsingissä. Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa järjestettävät kilpailut käydään 17.–19.11.2021.

Asiasanat

Uimahyppyjen NMM