Uimahyppyjen nuorten maajoukkue tavoittelee menestystä nuorten arvokilpailuissa

#UUTINEN #UIMAHYPYT 18.12.2020

Uimahyppyjen nuorten maajoukkueeseen kaudelle 2020–21 valittiin yhteensä 14 urheilijaa kahteen ryhmään.

Nuorten EM-ryhmään valittiin Lauren Hallaselkä, Elsa Korhonen, Odessa Käck, Lukas Lundmark, Wilma Perkiö, Hannah Puranen ja Eerika Repo.

Nuorten Haastajat-ryhmään valittiin Greta Avonius, Odessa Jääskeläinen, Aada Liikkanen, Anna Sailavuo, Alisa Saar, Sofia Slöör ja Kerttu Toivonen.

Nuorten maajoukkueen urheilijat tavoittelevat menestystä nuorten arvokilpailuissa sekä tulevaisuudessa myös aikuisten arvokilpailuissa pääpainonaan olympiatelineet.

Viimeistä vuottaan nuorissa kilpaileva Sofia Slöör valittiin lajikapteeniksi.

– Minusta on kiva, kun ennen kisoja on leirejä, ja maajoukkueen treenikisoissa on mahdollista nähdä toisten tasoa. Leireihin kuuluu myös yleistä ajanviettoa yhdessä, mikä tuo hyvää yhteishenkeä, myös aiempina vuosina nuorten maajoukkueessa mukana ollut Slöör kertoo.

Kerroksia hyppäävän Slöörin vahvuus ovat eteen ja sisäänpäin lähtevät hypyt. Tulevan kauden ykköstavoitteena olisi päästä nuorten EM-kilpailuihin.

– Uusia hyppyjä minulle ei ole tulossa, vaan tarkoituksena on hioa nykyiset hypyt superhyvään kuntoon, minkä kautta voi sitten parantaa pistemääriä, Slöör kertoo.

Uimahyppyseura Tiiroja edustava Slöör on harrastanut uimahyppyjä 11 vuotta ja harrastamisen lisäksi hän valmentaa kahta alkeisryhmää. Lajikapteenin rooli sopii siis erittäin hyvin kokeneelle hyppääjälle.

– Uskon, että voin lajikapteenina auttaa uusia nuorempia maajoukkueen hyppääjiä. Koska olen ollut mukana maajoukkuetoiminnassa monena vuotena, niin tiedän aika hyvin, miten asiat menevät. Tykkään muutenkin auttaa muita, joten tämä on tosi kiva juttu.

Viimeiseltä nuorten maajoukkuevuodeltaan Slöör toivoo ennen kaikkea hyvää fiilistä.

– Uimahypyt on aina ollut iso osa elämääni ja voisi kyllä olla hienoa päästä jatkamaan maajoukkueessa sitten aikuisten puolella, Slöör miettii.