Tampereen SM-uintien neljäs aamu

#UUTINEN 9.7.2017

Cetuksen Sergey Kuznetsov ui kovan ennätysajan satasen perhosessa, jopa kovempaa kuin Jani Sievisen nimissä vuodelta 1992 säilyvä nuorten Suomen ennätys.

ÅSK:n poikien tiukka taistelu. Kuva: Jussi Salminen


Sergey Kuznetsov ui hienon, uuden kisaennätyksen poikien 100 metrin perhosessa ajalla 54,30, entinen KE oli Jani Sievisen nimissä 54,94. Mestarin kommentit uinnistaan:

– Alkaa kulkemaan paremmin, mitä enemmän tulee startteja tulee alle. Illalla uudestaan ja toivottavasti vielä kovempaa.

Kuznetsov alitti myöskin Jani Sievisen nimissä olevan nuorten Suomen ennätyksen, mutta ei saa kansallista ennätystä nimiinsä, sillä hän ei ole Suomen kansalainen.

Vilma Oura voitti tyttöjen 100 metrin selkäuinnin ajalla 1.04,52. Hieman jäätiin Lotta Nevalaisen kisaennätyksestä 1.04,05. Ouran voitto oli kuitenkin selkeä. Tuoreen mestarin kommentit uinnista:

– En uinut aamusta vielä täysiä. Alkaa painamaan kisat jo, niin vähän pitää säästellä iltaan voimia. Tekniikkaa en juuri miettinyt uinnin aikana, ajattelin vaan, että kiristetään vauhtia loppua kohti.

Erik Nurmi otti poikien mestaruuden 200 metrin sekauinnissa ajalla 2.10,72. Erik kommentoi aamu-uinnistaan:

– Ilmeisesti selkäuinti olisi voinut olla parempi, näin satasen välin tuossa käännöksessä. Rinta menee aina hyvin, koska mun toinen päälaji 200 sekarin lisäksi on 200 rintauinti.

Heinola viimeisen aamun tuplamestarina

Nea-Amanda Heinolan nuorten Suomen mestaruus 400 metrin sekauinnissa oli odotettu. Aika painui hieman yli 5 minuutin. Aamulla otettiin vähän rauhallisemmin:

– Harjoittelen monipuolisesti ja siksi kaikki kulkee 50 vu:sta 400 sku:iin hyvin. Päälajeina pidettiin nuorten EM-uinteihin asti 50 ja 100 metrin vapaata, mutta sekaritkin taas kulkee, joten pidetään se päälaji ja -matka vielä auki.

Heinola voitti myös 50 metrin perhosen ajalla 28,11 ja jäi vain kaksi sadasosaa Sohvi Nenosen nimissä olevasta kisaennätyksestä.

ÅSK:n poikien tiukka taisto 200 metrin vapaan kullasta kääntyi Joni Aaltosen eduksi viime metreillä. Aaltosen aika oli vain kaksi sadasosaa parempi kuin seurakaveri Otto Rannikon, joka siis ui hopealle. Kirill Egorov sijoittui pronssille. Mestarin kommentit uinnista:

– Kyllä minun vahvuuteni on tuossa hyvässä loppukirissä 200 metrin vaparissa. Kaikkeni annoin, en tiedä onko illalla parantamismahdollisuuksia, jos sinne pääsen. Olen tyytyväinen uintiini.

Nuorten viesteissä Åbo Simklubb oli pitelemätön. Pojat kellottivat 4x100 metrin vapaauintiviestissä nuorten Suomen ennätyksen 3.32,25. Cetuksen nimissä ollut ennätys kohentui hurjat 1,56 sekuntia kokoonpanolla Otto Rannikko, Wilhelm Suominen, Peik Lindberg ja Joni Aaltonen.

ÅSK:n tytöt voittivat 4x100 metrin sekauinnin ennen Cetusta ja Uinti Tamperetta.


SM-uintiuutisia myös TWITTERISSÄ!

Kuvia kuvagalleriassa 

Seurapisteet ja mitalit kisasivuilla: www.sm-uinnit.fi