Taitouinnin ensimmäinen nuorten maajoukkueleiri takana - "Eka leiri oli kiireinen ja jännittävä"

#UUTINEN #TAITOUINTI 9.9.2022

Taitouinnin kauden 2022-2023 nuorten maajoukkue leireili ensimmäistä kertaa 25.-28.8.2022 Espoossa. Leirin tavoitteena oli nuorten maajoukkuetoiminnan starttaaminen,  tutustuminen sekä koreografian opettelu. Leirin aikana keskusteltiin ryhmän ja kauden tavoitteista sekä toimintatavoista. 

Kansainvälisen uimaliiton FINAn uusien sääntöjen luonnoksiin sisältyy Fina Jr -ikäsarjan laajentaminen 19-vuotiaisiin saakka. Mikäli sääntömuutos vahvistetaan FINAn kongressissa lokakuun alussa, myös 2004-syntyneet urheilijat saavat kilpailla vielä vuonna 2023 Fina Jr -sarjassa. Tämän vuoksi kevään valintaleirillä valittujen seitsemäntoista uimarin lisäksi joukkue vahvistui kolmella 2004 syntyneellä uimarilla.  Mikäli sääntömuutos ei toteudu ja ikäsarja pysyy ennallaan (15-18v.), 2004-syntyneet eivät tule jatkamaan loppukautta joukkueessa. 

"On ikävää, että FINAn kaavailemat muutokset tulivat tietoomme vasta niin lähellä kauden aloitusta. Me valmentajat näemme mahdollisen muutoksen kuitenkin positiivisena, sillä joukkueeseen kutsutut uimarit ovat Suomen taitouinnin kärkeä ja tulevat täydentämään ja vahvistamaan joukkuetta kokemuksellaan ja taidoillaan" kertovat joukkueen valmentajat Tea, Saana ja Tilda. 

Ensimmäinen leiri oli kiireinen ja jännittävä. Uimareiden ja valmentajien ponnistelut tuottivat kuitenkin tulosta ja leiri päätettiin innostuneeseen ja odottavaan fiilikseen. Nuorten maajoukkue leireilee seuraavan kerran Jyväskylässä syyskuun lopussa.