Suomi suvereeni 15-sarjan Pohjoismaiden mestari

#UUTINEN 26.11.2012

Turussa viikonloppuna pelattu nuorten PM-turnaus tuotti Suomelle kaksi mestaruutta ja yhteensä kolme mitalia. Suomen lisäksi mestaruuteen pelasivat Liettua ja Tanska.

Suomen U15-joukkue oli voittamaton NPM-turnauksessa. Kuva: Jouni Koivu

U17-sarjassa Liettua oli paras. Joukkue paransi joka ottelussa peliään ja paras peli oli finaali Tanskaa vastaan. Liettualaiset hävisivät alkusarjassa Tanskalaisille parilla maalilla , mutta loppuottelussa lukemat olivat toisin päin, 12-10. Pronssimitalit sai Ruotsin joukkue, se löi pronssiottelussa Suomen lukemin 12-7. Isäntien saldoksi jäi neljä tappiota ja neljäs sija.

U15-sarjan vei Suomi. Joukkue oli selkeästi paras joukkue omassa ikäluokassaan. Finaalissa Tanska ei saanut kunnon vastusta aikaiseksi vaan isännät näyttivät altaassa kuka on pohjoismaiden paras joukkue U15-sarjassa, finaalin tulos oli 18-9. Suomi voitti kaikki ottelut turnauksessa ja ikäluokan parhaaksi pelaajaksi valittiin Turun Uimareita edustava Sandor Barany. Sarjassa kolmanneksi sijoittui Liettua joka kaatoi pronssiottelussa Ruotsin lukemin 13-7.

U13-sarjassa paras joukkue löytyi Tanskasta. Tanska voitti kaikki ottelut. Ainoa joukkue joka sai annettua kunnon vastuksen Tanskalaisille oli Suomen ykkösjoukkue. Finaalissa tanska oli parempi lukemin 9-4. Pronssiottelussa Ruotsi voitti Suomen kakkosjoukkueen lukemin 12-4.

Tyttöjen sarjassa oli vain kaksi joukkuetta. Suomi ja Ruotsi pelasivat neljä ottelua viikonlopun aikana ja molemmat voittivat kahdesti. Maalieron perusteella Suomi oli yhden maalin verran parempi ja kaatoi näin Ruotsin.

Tulokset: www.turunuimarit.fi 

Lähde: Turun Uimarit