Suomen vesipallon maajoukkueille EM-karsinnoista luottamusta tulevaan

#UUTINEN #VESIPALLO 28.6.2023

Juhannuksena naisten ja miesten vesipallon maajoukkueet matkasivat vesipallon EM-karsintoihin. Miesten vesipallon EM-karsinnat järjestettiin Slovenian Kranjssa ja naisten karsinnat järjestettiin Portugalin Rio Maiorissa. Miesten maajoukkueiden harjoitusohjelman suunnittelivat miesten valmentajakaksikko Kim Jernmark ja Kim Johnsson. Miesten uintivalmennuksessa mukana oli Mikko Kavonius ja salivalmennuksessa Juhani Piimies. Kevään aikana molemmat joukkueet leireilivät muutamaan kertaan, ja viime syksynä osallistuivat myös Saksan Hallessa pidettyyn vesipalloturnaukseen. Molemmilla joukkueilla oli harjoitusaikaa ja mahdollisuus kokeilla kisa-allasta ennen turnausta ja turnausjärjestelyt sujuivat pääosin hyvin.

"Peli lähti käyntiin shokkihoidolla ja Slovenia teki altaassa ihan mitä vaan eka erä 0-9. Tästä toivuttuamme toiseen erään lähti jo ihan eri joukkue joka taisteli joka pallosta loppuun asti. Kolmannessa erässä saimme ensimmäisen maalin ja silloin jännitys ja murheet viimeistään karisi kaikilta. Lopputulos 25-4 Slovenialle. Kun ekaa erää ei muistella niin oikein hieno aloitus tälle reissulle." kertoo valmentaja Kim Jernmark ensimmäisestä Slovenian pelistä. Lauantain turnausvastus Romania oli turnauksen ennakkosuosikki ja Suomen joukkue onnistui heitä vastaan hyvin. Lopputulos oli 6-19 Romanialle.

Sunnuntaiaamun peli Sveitsiä vastaan osoitti Suomen pelin kehittyneen huimasti ensimmäisestä pelistä Sloveniaa vastaan. Alkuun vastustaja meni kolmen maalin johtoon jonka Suomen joukkue kuroi kiinni ja pääsi hetkeksi myös johtolukemiin. Pelin loppua kohden Suomen joukkueelle satoi kuitenkin jäähyjä, jonka seurauksena 4 pelaajaa oli katsomossa ja ratkaisu Sveitsille lukemin 15-10. Suomella on varsin nuori joukkue ja hyvä runko kasassa ja tätä maajoukkuetta kehitetään eteenpäin ja paremmaksi tulevien vuosien aikana. Miesten joukkueen kapteenin, Sándor Baranyn yhteenvedon viikonlopusta pääset lukemaan tästä!

Otteluiden tulokset Suomen miesten joukkueen osalta olivat seuraavat:

  • Slovenia - Suomi 25-4
  • Suomi - Romania 6-19
  • Sveitsi-Suomi 15-10

Naisten joukkueen päävalmentaja Markus Seeste on tyytyväinen naisten suoritukseen EM-karsinnoissa tappioista huolimatta. Seeste kommentoi joukkueen suoriutumista: "Viikonloppu oli ihan hyvää suorittamista ja tekemistä. Pikkasenhan me ollaan jäljessä vastustajaan nähden mutta tytöt on vasta taipaleen alussa. Muutaman vuoden päästä pärjätään varmasti paremmin." Naisten joukkueen pelaajat olivat tappioista huolimatta ylpeä suorituksestaan. "Heidän lohkossaan oli paljon jopa ammattilaisena pelaavia pelaajia, jotka olivat huomattavasti Suomen pelaajia kokeneempia", kommentoi joukkueen kapteeni Mikaela Tanke.

Otteluiden tulokset Suomen naisten joukkueen osalta olivat seuraavat:

  • Portugali - Suomi 28-4
  • Saksa - Suomi 32-3
  • Suomi - Iso-Britannia 2-27

Suomen osalta EM-karsinnat päättyvät tähän. EM-turnaus sekä naisten että miesten osalta pelataan Tel Avivissa lokakuussa ja sinne pääsee jokaisesta lohkosta 2 parasta joukkuetta eli miesten osalta D-lohkosta jatkoon pääsivät Romania ja Slovenia, ja naisten osalta Iso-Britannia ja Saksa. Miesten ja naisten vesipallon EM-karsinnat pelattiin viikonloppuna 4 lohkossa, ja eri lohkojen tulokset ja tilastot löytyvät LEN:in sivuilta

Nyt kun ensikosketus kansainväliseen vesipalloon on saatu, maajoukkueiden on helpompi suunnitella valmistavaa ohjelmaa, yhteisiä harjoituksia ja leirejä siten, että ne palvelevat tulevia karsintoja ja turnauksia.