Suomen joukkue parauinnin EM-kisoihin on valittu – kolme uimaria alittanut paralympialaisten aikarajan

#UUTINEN #UINTI 28.4.2021

Nader Kahlili oli kovassa kunnossa viime viikolla Helsinki Swim Meetissä.

Suomen joukkue parauinnin EM-kilpailuihin on valittu. Joukkueessa ovat Leo Lähteenmäki (S9), Antti Latikka (S13), Meri-Maari Mäkinen (S7), Jenna Rajahalme (S10) sekä Nader Khalili (S14).

Parauinnin EM-kilpailut uidaan Madeiralla 16.–22. toukokuuta.

EM-kilpailut ovat uimareille ensimmäiset kansainväliset kilpailut yli vuoteen.

– Joukkueessa on kokeneita uimareita, jotka ovat pitäneet hyvää huolta kunnostaan ja osoittaneet hyvää kuntoa EM-kisojen alla. Uskon vahvasti joukkueemme taistelevan kärkisijoista, vaikka kansainvälisellä kentällä emme ole yli vuoteen päässeet kilpailemaan, Uimaliiton parauinnin vastuuvalmentaja Jari Nordblom kommentoi.

– Uimarit odottavat innokkaita kilpailuja ja sitä, että he näkevät, missä muut uimarit menevät. Samalla saadaan merkkejä siitä, minkälaiset kilpailut paralympialaisista Tokiossa muodostuu, Nordblom jatkaa.

Uimareiden lisäksi joukkueeseen kuuluvat valmentajat Jari Nordblom, Anttoni Laitinen, Anne Kulmala ja fysioterapeutti Eero Isotalo.

Paikoista paralympialaisiin käydään kova kilpailu

Nader Kahlili oli kovassa kunnossa viime viikolla Helsinki Swim Meetissä, kun vaasalaisuimari teki S14-luokan Suomen ennätykset 100 metrin selkäuinnissa sekä 400 metrin vapaauinnissa. 100 metrin selkäuinnin SE:n 1:04.15 myötä Naderista tuli kolmas myös Tokion paralympialaisten aikarajan alittanut uimari.

Suomella on tällä hetkellä Tokioon kaksi maapaikkaa uinnissa. Aikarajan ovat jo aiemmin alittaneet Antti Latikka S13-luokan 100 metrin selkäuinnissa ja Leo Lähteenmäki S9-luokan 50 metrin vapaauinnissa.

Suomi on hakenut Khalilille kansainväliseltä paralympiakomitealta IPC:lta lupaavan nuoren uimarin korttia, joka takaisi Suomelle kolmannen maapaikan Tokion kisoihin.

– Jos Nader ei saa nuoren urheilijan villiä korttia, meidän pitää tehdä Paralympiakomitean kanssa valinnat Latikan, Lähteenmäen ja Naderin välillä. Valinnoissa otetaan huomioon parin viime vuoden tuloskehitys, menestyspotentiaali paralympialaisissa sekä rankingsijoitus. Pelkkä ranking ei kerro välttämättä koko totuutta, kun maailmalla ei ole päästy kilpailemaan niin paljoa, Nordblom avaa.

Paralympialaisiin lähtevät uimarit nimetään 19. heinäkuuta. Tokion paralympialaiset käydään 24.8.–5.9.2021.