Mattsson Suomen ennätyksellä finaaliin – Jallow 50 metrin selkäuinnin seitsemäs

#UUTINEN #UINTI 19.5.2021

Matti Mattsson on uinut Suomen ennätyksen kaikissa starteissaan EM-kilpailuissa

Matti Mattsson on uinut EM-kilpailuissa neljä starttia ja jokaisessa on syntynyt uusi Suomen ennätys. Keskiviikkoiltana 200 metrin rintauinnin välierässä Mattsson pysäytti kellon SE-aikaan 2:08.26 ja oli kolmas. Välierien nopein oli Ruotsin Erik Persson 2:07.85 ja toinen Venäjän Anton Chupkov 2:07.94.

– Verryttelyssä tuntui, että aamu vähän painoi. Kun pääsin altaaseen, niin kyllä se oli ihan maagisen hyvä veto. Palat loksahtavat paikalleen. Pystyin hymyilemään koko uinnin ajan. Silloin sen tietää, että se menee. Hymyillen finaaliin ja kovempaa mennään vielä, Mattsson kertoo.

Jo aamun alkuerässä Mattsson paranteli huhtikuussa Helsingissä uimaansa aikaa uudella SE:llä 2:08.43. Aamun uinnissa porilainen kertoi löysänneensä vauhtia lopussa. Aamulla Mattssonia nopeampi oli vain Hollannin Arno Kamminga.

– Uinti oli ihan semmoinen kuin kuvittelin olevan. Lähdin niin, että kunhan kärjen tuntumassa on koko matkan. Kammingan kanssa vedettiin hyvää leikittelyä siinä. Lopussa annoin vähän löysää, kun näin oikealta, ettei kukaan tule ohi. Semifinaali on haastava. Siinä täytyy onnistua kaikki, mutta laitetaan onnistumaan, Mattsson sanoi aamun uinnin jälkeen.

200 metrin rintauinnin finaali uidaan torstai-iltana. Mattsson paranteli maanantaina pitkän radan Suomen ennätystä 100 metrin rintauinnissa kahteen otteeseen.

Mimosa Jallow oli 50 metrin selkäuinnin finaalissa seitsemäs ajalla 28.16. Voiton vei Hollannin Kira Toussaint (27.36) ennen britti Kathleen Dawsonia (27.46) ja joukkuekaveri Maaike De Waardia (27.74). 

– Huonostihan se meni. Ei se uintikaan tuntunut hyvältä. Harmittaa, kun verrassa tuntui hyvältä ja siksi odotti niin paljon parempaa, pettynyt Jallow kommentoi.

Jallowin kilpailut jatkuvat torstaina 100 metrin selkäuinnin alkuerissä.

Antti Latikka avasi parauinnin EM-kilpailunsa

Parauinnin EM-kilpaluissa Antti Latikka avasi kisaurakkansa S13-luokan 100 metrin selkäuinnissa. Latikka oli finaalin seitsemäs ajalla 1:04.54. Voiton vei Valko-Venäjä Ihar Boki ennen Alex Portalia ja Ukrainan Oleksii Virchenkoa. Aamun alkuerissä Latikka ui ajan 1:05.28.

– Ihan hyvä alkueräuinti. Aloitus oli juuri niin kuin pitää ja ensimmäisen 75m jälkeen pystyi jo vähän keventämään. Illalla mennään omaan kuntoon nähden kovaa. Järjestelyt kisoissa on hyvin tehty. Tämä on oikein loistava valmistautumiskisa kohti Tokiota ja siellä odottavia olosuhteita. On lämmintä ja kosteaa sekä lisäksi koronatestaukset tulevat tutuiksi, Latikka sanoi alkuerien jälkeen.

Meri-Maari Mäkinen piti hyvää vauhtia S7-luokan 100 metrin selkäuinnin finaalissa, kun hän oli 7. ajalla 1:40.72. Mäkisen ennätys 1:39.24 on vuodelta 2016.

Leo Lähteenmäki oli S9 luokan 100 metrin vapaauinnissa 12:s. Voiton vei Italian Simone Barlaam. Lähteenmäen päämatka 50 metrin vapaauinti on vuorossa kisojen päätöspäivänä lauantaina.

 

Uinnin EM-kilpailuiden kaikki tulokset.

Parauinnin EM-kilpailuiden kaikki tulokset.

Torstain suomalaiset EM-kilpaluissa:

Aamun alkuerät:
Fanny Teijonsalo 100 metrin selkäuinti
Mimosa Jallow 100 metrin selkäuinti

Martta Ruuska 200 metrin rintauinti
Laura Lahtinen 200 metrin rintauinti

Niko Mäkelä 50 metrin perhosuinti
Ari-Pekka Liukkonen 50 metrin perhosuinti
Anton Herrala 50 metrin perhosuinti

Iltajakso:
Matti Mattson 200 metrin rintauinnin finaali

Torstain suomalaiset parauinnin EM-kilpailuissa:
Jenna Rajahalme 100m perhosuinti
Meri-Maari Mäkinen 50m perhosuinti
Nader Khalili 200m sekauinti

Lisää vastaavia uutisia