Lähteenmäki hyvällä fiiliksellä EM-kisoihin – Nordblom odottaa kärkituloksia

#UUTINEN #UINTI 14.5.2021

Leo Lähteenmäki (vas.) odottaa EM-kisoista ennätyksiä.

Parauinnin EM-kilpailut käynnistyvät sunnuntaina 16. toukokuuta Portugalin Madeiralla. Suomella on viikon kestävissä kilpailuissa mukana viiden urheilijan joukkue: Antti Latikka (S13), Meri-Maari Mäkinen (S7), Jenna Rajahalme (S10), Nader Khalili (S14) sekä Leo Lähteenmäki (S9).  

Leo Lähteenmäki on yksi parauinnin maajoukkueen vakionimistä ja konkareista. Porin Uimaseuraa edustava Lähteenmäki on alittanut Paralympialaisten aikarajan 50 metrin vapaauinnissa ja lähtee Portugaliin hyvällä fiiliksellä.

– Hyvä fiilis päästä EM-kisoihin, ei ole tarvinnut jännittää, kun on niin pitkään jo kisannut, joten on helppo lähteä hyvällä fiiliksellä kisaamaan. Ei ole suurta ikävää ollut tässä vuoden tauolla kansainvälisistä kisoista, mutta toki jos vielä pidempään olisi mennyt niin olisi ikävä voinut tulla, Lähteenmäki kertoo.

MM-pronssi- ja EM-hopeamitalisti Lähteenmäen harjoitteluun ei ole korona-aika juurikaan vaikuttanut ja treenejä on saatu pitää normaalisti koko ajan. EM-kisoista hän odottaa kahta asiaa:

– EM-kisoista lähdetään ennätyksiä hakemaan ja tietysti katsomaan, mikä se kansainvälinen taso on tällä hetkellä.

Valmentaja Nordblom odottaa joukkueelta tulosta

Parauinnin vastuuvalmentajana toimiva Jari Nordblom uskoo Portugalin kisoilla olevan suuri merkitys niin urheilijoille kuin myös valmennustiimille.

– Noin puolentoista vuoden kansainvälisen kisatauon jälkeen urheilijoille on varmasti nyt suuri merkitys näillä EM-kisoilla. Itselle myös valmentajana on iso merkitys päästä joukkueen kanssa kansainväliselle kentälle nauttimaan kisatunnelmasta, Nordblom sanoo.

Korona-ajasta huolimatta Nordblom kertoo kisoihin valmistautumisen olleen joukkueella tähän aikaan nähden normaalia.

– Uimarit ovat päässeet omissa seuroissaan kisoihin normaalisti, vaikka tietysti koronatestit pitää olla tehtynä, mutta muuten ei juurikaan ole ollut mitään poikkeuksellista.

Nordblom on seurannut Suomessa joukkueeseen kuuluvien viiden uimarin uinteja ja päässyt näkemään uinteja myös läheltä. Hän odottaa joukkueelta hyvää tulostasoa Madeiran kisoista.

– Muutamat kisat seuranneena pystyy hyvää tulostasoa odottamaan ja finaalipaikkoja metsästetään. Meillä on nipussa kolme arvokisamitalistia mukana, joten kärkeen pääsyä odotetaan, Nordblom päättää.

Parauinnin EM-kilpailut kilpaillaan Madeiralla 16.–22. toukokuuta. Tapahtuma järjestetään kuplaolosuhteissa koronaviruksen vuoksi.

Parauinnin EM-kilpailuiden viralliset verkkosivut

 

Kirjoittaja: Valtteri Moisio

Kirjoittaja on Laajasalon opiston urheilujournalismin opiskelija. Uimaliitto tekee yhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.