Matti Mattsson ui neljänneksi EM-finaalissa

#UUTINEN #UINTI 20.5.2021

Matti Mattsson ui EM-kisoissa neljä SE:tä. 200m rintauinnin finaalissa taistelu päättyi neljänteen sijaan.

Matti Mattsson jäi kovan taistelun jälkeen neljänneksi 200 metrin rintauinnin EM-finaalissa ajalla 2:08.48. Voiton kilpailussa vai Venäjän Anton Chupkov ajalla 2:06.99 ennen Hollannin Arno Kammingaa (2:07.35) ja Ruotsin Erik Perssonia (2:07.66).

– Ensimmäiseen sataseen paloi ehkä vähän liikaa tsäbää. Jos olisin vähän löysemmin lähtenyt, niin se olisi ehkä kantanut hiukan pidemmälle. Jos kisan meinaa voittaa, niin kyllähän kisaan pitää lähteä mukaan. Tokiota ajatellen, jos eilistä välieräuintia miettii, niin koen, että siinä oli sekunti vielä löysää. Kyllä tällä hetkellä nakertaa, mutta kai tämä iloksi tästä vielä muuttuu, Mattsson kommentoi.

Mattsson teki EM-kilpailuissa jopa neljän Suomen ennätystä. Hän paransi maanantaina 100 metrin rintauinnin SE-aikaa kahdesti ja teki saman keskiviikkona 200 metrin rintauinnissa. 

Mimosa Jallow oli 100 metrin selkäuinnin välierien 16:s ajalla 1:00.82. Aamulla Jallow ui uransa toiseksi parhaan ajan 1:00.31, joka lähenteli Jallowin nimissä olevaa Suomen ennätystä 1:00.28 sekä Tokion A-rajaa 1:00.25.

Selkäuimari kävi aamulla välieräpaikasta kovan taiston Espanjan Africa Zamorano Sanzin kanssa. Kaksikko ui alkuerissä samalla ajalla sijalle 16 ja joutuivat uusintauintiin, jonka Jallow vei. 

– Kyllä se vähän jännitti että, miten jaksaa. Aamu oli jo aika ihmeellinen ja siinä toiseen uintiin sain hyvin latauduttua. Nyt oli vaikea uinti, mutta siihen nähden hyvä. Innoissani odotan, että viestissä (sekauintiviesti) pääsee palautuneempana vielä uimaan 100 metriä, Jallow sanoi välierän jälkeen.

Aamun alkuerissä Fanny Teijonsalo jatkoi hyviä uintejaan ja paransi 100 metrin selkäuinnissa omaa ennätystään kuudella kymmenyksellä. Aika 1:01.82 oikeutti alkuerien sijalle 26. Teijonsalo kilpailee perjantaina 100 metrin vapaauinnissa.

Martta Ruuska oli naisten 200 metrin rintauinnissa alkuerien 26:s. Miesten 50 metrin perhosuinnissa Niko Mäkelä oli 33:s, Anton Herrala 42:s ja Ari-Pekka Liukkonen 46:s. Liukkosen ja Herralan päämatka 50 metriä vapaauinti on vuorossa lauantaina.

Jenna Rajahalmeelle jo toinen SE parauinnin EM-kilpailuissa

Uinti Tampereen Jenna Rajahalme ui EM-kilpailuidensa toisen Suomen ennätyksen. S10-luokan 100 metrin perhosuinnissa neljäs sija tuli SE-ajalla 1:21.35. Voiton vei Italian Alessia Scrotechini.

– Olin jännittänyt tätä 100 perhosta koko kisojen ajan, mutta uinti olikin loppujen lopuksi sulavaa ja mukavaa. Olisin voinut tulla jopa kovempaakin, mutta uinti oli sellainen kuin ajattelinkin sen olevan. Olen uinut treeneissä tosi paljon perhosta ja pitkiäkin matkoja. Siitä on tullut varmuutta otteeseen ja uskoa itseeni, että kyllä sen satasen loppuun asti jaksaa, Rajahalme kertoi.

Nader Khalili oli S14-luokan 200 metrin sekauinnin finaalin seitsemäs ja viidenneksi paras eurooppalainen ajalla 2:20.90. Voiton vei Brasilian Gabriel Bandeira. Kilpailut ovat avoimet kilpailut, johon voi osallistua myös Euroopan ulkopuolelta.

Aamun alkuerissä Meri-Maari Mäkinen oli S7-luokan 50 metrin perhosuinnissa yhdeksäs.

Perjantain suomalaiset uinnin EM-kilpailuissa:

Alkuerät:

Naiset 100 metriä vapaauintia: Fanny Teijonsalo

Miehet 50 metriä rintauintia: Ari-Pekka Liukkonen, Anton Herrala, Miikka Ruohoniemi

Naiset 200 metriä sekauintia: Jenna Laukkanen, Martta Ruuska

Uinnin EM-kilpailuiden aikataulu, lähtölistat sekä tulokset: http://budapest2020.microplustiming.com/indexBudapest2021_web.php

Perjantain suomalaiset parauinnin EM-kilpaluissa:

Meri-Maari Mäkinen S7-luokan 50 metrin vapaauinti
Nader Khalili S14-luokan 100 metrin vapaauinti
Jenna Rajahalme S10-luokan 100 metrin vapaauinti

Parauinnin EM-kilpailuiden tulokset täältä

Lisää vastaavia uutisia