Suomen C-tytöt pärjäsivät hienosti uimahyppyjen PM-kilpailuissa

#UUTINEN #UIMAHYPYT 20.12.2021

Uimahyppyjen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut hypättiin Helsingissä Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa perjantaista sunnuntaihin.

Suomen lisäksi PM-kilpailuissa kisasivat Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Liettuan uimahyppääjät. Kilpailuiden parhaana maana palkittiin Ruotsi.

– Ruotsi oli juuri niin kova kuin odotimme. Heillä näkyy joka vuosi edistymistä ja hypyt vaikeutuvat koko ajan, uimahyppyjen nuorten olympiavalmentaja Salla Sofieva kertoo.

C-ikäsarjassa Suomen Elsa Korhonen voitti Pohjoismaiden mestaruuden metrin ja kolmen metrin ponnahduslaudalla sekä kerroksissa. B-ikäsarjassa Suomen Lukas Lundmark hyppäsi PM-kultaa kerroksilla, Aaron Hoffman kolmen metrin ponnahduslaudalla ja Odessa Käck metrin ponnahduslaudalla. PM-kilpailut hypättiin poikkeusikäsarjoilla tämän vuoden nuorten arvokilpailujen tavoin.

– Suomen C-tytöt pärjäsivät erityisen hienosti. Mitaleita otettiin jokaisessa lajissa SM- ja M-luokan tuloksilla. Lisäksi B-sarjoissa nähtiin muutama ilahduttava suoritus, Sofieva kertoo ja jatkaa:

– Myös A-sarjoissa tehtiin muutamia yksittäisiä hyviä tuloksia, mutta emme ole pysyneet edistyksessä Ruotsin tasolla. Päivittäisharjoitteluun tarvitaan lisää laatua ja vaatimustasoa, jotta ensi vuonna sarja on taas kilpailukykyisempi.

Lauren Hallaselkä kisasi PM-kilpailuissa sekä A-tyttöjen että naisten metrin ja kolmen metrin ponnahduslaudalla. A-tyttöjen kilpailuissa Hallaselkä oli kolmas ja neljäs, ja naisissa toinen ja kolmas.

– Kilpailun alku sujui tosi hyvin. Oli hyvä fiilis, vaikka jännitti. Ensimmäisten hyppyjen jälkeen oli ehkä vähän liian itsevarma olo, minkä takia aloin hieman panikoimaan ja loput hypyt eivät osuneet ihan nappiin, Hallaselkä kommentoi naisten kolmen metrin kilpailun jälkeen.

Aarne Riekki kisasi sekä A-pojissa että miehissä metrin ja kolmen metrin ponnahduslaudalla.

– Oli todella kiva kilpailla PM-kilpailuissa täällä Helsingissä. Pitkästä aikaa oli porukkaa kannustamassa ja oli hyvä kannustus ja näki myös muita hyppääjiä, Riekki kommentoi.

Kaikki PM-hyppyjen tulokset näet täältä.