SM-hypyissä reippaasti nuorimpia kisaajia

#UUTINEN 18.6.2012

Nuorten ja aikuisten SM-uimahypyt kisattiin viikonloppuna Oulussa. Aikuisten lajeissa tulostaso jäi vaisuhkoksi mutta nuorten EM-kisoihin valmistautuvat hyppääjät onnistuivat.

Lauantain naisten kolmen metrin kisa oli tiukka, vaikka tulostaso jäikin vain B-luokkaan. Taina Karvonen ja Tiia Kivelä ottelivat tasaisesti ja Kivelä otti revanssin metrin laudalta ja voitti korkeilla hypyillään, mutta helpommalla sarjallaan.

Miesten kolmosella Jouni Kallunki oli selkeä mestari. Heikki Mäkikallio leiskutti välillä lupaavasti sivulajeissaan miesten ja A-poikien laudoilla.

Toisen kisapäivän kovin taso oli C-tyttöjen kerroksilla, Tiirojen Linnea Saarikangas vei mestaruuden Saija Paavolan (Tiirat) ja Iiris Mustosen (VaU) ottaessa himmeämmät mitalit. M-luokan tuloksiin hyppäsivät myös Tiia Kivelä A-tyttöjen 3 metrillä ja Ines Ahlroth B-tyttöjen metrillä.

Nuorimpien D-sarjassa osanottajamäärät olivat ilahduttavan suuret ja kilpailu mitaleista on todella tiukkaa. Lauantaina D-sarjassa hypättiin kerros ja metri. Kultamitalit menivät tytöissä Tiiroille, kun taas pojissa ne jäivät Ouluun.

Sunnuntai päätti kotimaisen kilpailukauden

Päätöspäivänä aikuisten lajeissa jäätiin hieman heikolle tasolle, mutta nuorissa tytöt kunnostautuivat C-, B- ja A-sarjoissa tehtailemaan SM- ja M-luokan tuloksia. B- ja C-pojissa osanottajien vähyys on valitettavaa, D-sarjoissa osanottajien runsaus puolestaan erittäin ilahduttavaa. Nuorten EM-joukkue sai hyvää potkua Itävallassa heinäkuussa hypättäviin kisoihin valmistautumiseen.

Tiirojen Tino Tapio otti viimeisenä kisapäivänä revanssia oululaisista vieden kolmen metrin kultamitalin esteettisillä, varmoilla ja suorituspuhtailla hypyillään. Tytöissä Tiirojen Saija Paavola oli ylitse muiden ja vei myös C-tyttöjen metrillä mestaruuden ennen Vantaan Roosa Kanervaa ja Tiirojen Linnea Saarikangasta.

Hyppääjien kotimainen kilpailukausi päättyi SM-kisoihin. Nuorten EM-joukkue (Mäkikallio, Sirkka, Kivelä, Junttila, Ahlroth) valmistautuu kauden pääkisaansa ja Tiiroista on lähdössä pieni joukkue Bolzanon GP-kisaan.

Oulussa uimahypyt kehittymisvaikeuksissa

Oululaiset uimahyppääjät etsivät kohennusta olosuhteisiinsa. Oulun Uinnin hyppääjien edustusryhmä on kääntänyt katseita muualle, kun kuivaharjoittelun olosuhteisiin ei ole luvassa parannuksia. Lajinomaiseen kuivaharjoitteluun uimahyppääjät tarvitsevat erityisiä olosuhteita, joihin Oulussa ei ole pystytty vastaamaan samalla tavalla kuin eteläisemmässä Suomessa.

OU:n hyppääjistä Jouni Kallunki on suuntaamassa armeijan harmaisiin ja Heikki Mäkikallion nenä on osoittamassa Helsinkiin. Myös Taina Karvonen harkitsee hakevansa vauhtia hyppyuralleen ulkomailta. OU:n uimahyppyjen päävalmentaja Juri Putigin on puolestaan jäämässä eläkkeelle.


SM-kilpailujen tulokset