Tässä ensin hieman poikien leirivetäjän, Mikko Alpolan, ajatuksia syksyn leiristä:
”Päällimmäisenä leiristä jäi mieleen jätkien ammattimainen asenne treenaamiseen ja yleensäkin leirillä olemiseen ja käyttäytymiseen. Treenit vedettiin tunteella, nukkumaan mentiin ajoissa ja ylimääräinen spedeily oli minimissään. Kaikki valmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että nyt leireillyt ryhmä oli harvinaisen hyvin keskittyvä ja helposti valmennettava. Ylimääräiseen kaitsemiseen ei mennyt turhaa energiaa, vaan sekin vapautui itse valmennukseen käytettäväksi. Leiri oli kova, testejä tehtiin paljon ja kuivatreeniäkin tuli mukavasti. Valmentajia oli itseni ja Heli Yrjänäisen lisäksi perjantai-illan kovasta treenistä vastannut Jani Sievinen sekä lauantai-päivän vartalonhallintaa kuivalla sekä altaassa opettanut Anu Räikkönen. Valmentajan vaihtuminen lähes joka treeniin auttoi varmasti poikien fokuksen säilymisessä, varsinkin kun leiri alkoi heti maailmanmestarin vetämällä treenillä. Leirillä jaetut Suomi-paidat löysivät tiensä saman tien poikien harteille ja pysyivät siellä koko leirin ajan. Tällä oli mielestämme positiivinen vaikutus käyttäytymiseen ja yhteenkuuluvuuden tunteen löytämiseen. Pieneltä kuulostava asia, yllättävän suuri vaikutus. Paras esimerkki leiriläisten asenteesta ja energiasta oli lauantai, jolloin treenattiin sellaiset seitsemän tuntia eikä fokus lipsunut lähes laisinkaan. Kaiken lisäksi pari poikaa jäi vielä illan intensiivisen pallopelisession päätteeksi puoli yhdeksän aikaan illalla potkimaan huvikseen maaleja. Voittajien juttuja.”
Kommentit tyttöjen leiriltä olivat hyvin samansuuntaiset. Mikko Lonka ja Jenni Roos olivat molemmat hyvin tyytyväisiä tyttöjen asenteeseen ja tapaan tehdä työtä. Extrana leirillä oli muutamassa treenissä Janne Toivola, joka toi mukanaan omaa osaamistaan mm. rintauinnissa. Anu Räikkösen rooli puolestaan oli sama kuin poikien leirillä.
Tulevaisuuden suunnitelmia (Marjoona Teljo)
Mielestämme nimi, Siniviittaleiri, on tullut aikansa päähän ja aloitamme konseptin uudistamisen nimestä. Leirit tulevatkin tulevaisuudessa kulkemaan Rollojoukkueen nimellä. Näin eri maajoukkueiden välillä on jatkumo ja linja, jossa ryhmän nimi muodostuu ikäluokan pääkilpailun mukaan.
Leiriä tullaan myös pidentämään yhdellä päivällä, jotta aikaa jää enemmän muuhunkin kuin testien tekemiseen. Leirit tullaan aloittamaan heti keväästä jo torstaisin lounaalla. Itse leirin päätös tulee olemaan sama vanha sunnuntain lounas.
Toiveemme on myös sitouttaa jo tämän ikäisten uimareiden valmentajia pitkäjänteiseen toimintaan ja luoda mahdollisuuksia ajatusten vaihtoon sekä valmennuksensa kehittämiseen. Ajatuksena on kutsua uimareiden valmentajat lauantai-iltapäivänä Vierumäelle yhteiseen tilaisuuteen, jossa voidaan keskustella nimenomaan tämän ikäisten lasten valmennuksesta. Toiminta jatkuisi sunnuntai aamuna uimareiden treenin ajan, jonka jälkeen valmentaja voisi viedä uimarinsa kotiin ja täten mahdollisesti säästää vanhempia kuljetuksissa molempiin suuntiin.
Jossain vaiheessa Rollojoukkueelle on suunniteltu myös toista leiriä keväälle. Näin erityisesti pienten paikkakuntien uimarit pääsevät hieman useammin harjoittelemaan isossa, kovatasoisessa porukassa ja kaikki uimarit saavat hyvää oppia toisistaan ja toistensa tekemisestä. Lisäksi leirit ovat aina olleet kiinnostava ja innostava juttu nuorten keskuudessa, joten annetaan heille lisää sitä mitä he kaipaavat.