Silja Känsäkoski olympiauintien 12. sijalle!

#UUTINEN 17.8.2014

Sunnuntaina Kiinan Nanjingissa käynnistyneet nuorten olympialaiset alkoivat uintien osalta iloisesti, kun oululainen Silja Känsäkoski kauhoi välieriin rintauintisprintissä.

Silja Känsäkoski ja välierien kannustusjoukot Nanjingissa. Kuva: Marjoona Teljo

Silja Känsäkoski petrasi komeasti sivulajinsa 50 metrin rintauinnin ennätystään Nanjingissa sunnuntaina. Oululainen oli alkuerien jaettu kahdeksas tuloksella 32,38. Hän paransi omaa ennätystään kuusi sadasosaa ja eteni 16 parhaan joukkoon välieriin.

Sunnuntai-illan semifinaaleissa taso nousi noin kymmenyksellä, ja Känsäkoski kellotti 32,43, mikä riitti 12. sijaan, kun finaaliin olisi vaadittu 32,27.

Nordman liekitti ennätyksensä

Avauspäivänä altaassa nähtiin suomalaisista myös Jakob Nordman ja Carita Luukkanen. Nordman kauhoi hurjan ennätysparannuksen satasen rintauinnissa, 1.04,86 vei pietarsaarelaisen 27. sijalle. Nordmanin edellinen ennätys oli huhtikuun SM-altaan 1.05,65, joten kohennusta kertyi mittavat 0,79 sekuntia!

Carita Luukkanen ei yltänyt aivan ennätysvauhtiinsa avausmatkallaan satasen selkäuinnissa, hän oli 28:s ajalla 1.05,85.

Suomalaiset jättivät väliin sekajoukkueen 4x100 metrin vapaauintiviestin ja suuntaavat paukut kohti perjantain sekauintiviestiä. Maanantaina suomalaisuimareilla on välipäivä.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Nuorten olympialaisten broadcast: nanjing.ovp.olympic.tv 

Henkilöt

Silja Känsäkoski