Selkäuimarit taistelivat jatkoon EM-altaalla

#UUTINEN 22.8.2014

EM-uintien viidennen päivän iltajaksoon selviytyivät Anni Alitalo ja Mimosa Jallow. Eetu Karvonen jäi vaivaisen 0,13 sekunnin päähän välieristä.

Eetu Karvonen jäi vain reilun kymmenyksen EM-välierästä 50 metrin rintauinnissa. Kuva: Jussi Salminen

Mimosa Jallow ja Anni Alitalo selviytyivät EM-välieriin 50 metrin selkäuinnissa Berliinissä perjantaiaamuna. Jallow oli karsinnan viidestoista ajalla 28,91. Hän paransi omaa ennätystään kolmella sadasosasekunnilla.

– Jess, ihanaa että pääsee uimaan uudestaan. Voin ihan suoraan sanoa, että oli tosi hätäinen uinti, illalle pitää rauhoittaa, Jallow huomautti. 

Anni Alitalo ylsi aikaan 29,05 ja oli erien 18:s, mutta selviytyi jatkoon, kun maakiintiöt pudottivat kaksi nopeampaa uimaria jatkosta.

– Hienoa, että päästään illalla uimaan. Mutta pakko se kovempaa on mennä. Mun pitää panostaa vikaan 10 metriin, se oli aamun suurin heikkousalue. Suurin syy on varmaan se että lähdin vaihtamaan delffaripotkusta saksipotkuun lopussa vähän liian aikaisin, myöhäistetään sitä illalle, niin eiköhän päästä lähemmäksi sitä Suomen ennätystä, Alitalo kertoi.

Pokkinen laittoi taas parastaan

Tuomas Pokkinen jatkoi hyviä esityksiään 100 metrin perhosessa. Pokkinen ui uuden ennätysaikansa 53,96 ja paransi peräti kuusi kymmenystä Turun SM-kisoissa huhtikuussa uimaansa tulosta. EM-debytantin aika riitti erien 31. sijalle.

Välierien karsintarajaksi uitiin 53,26. Pokkisen ohella myös Riku Pöytäkivi karsiutui ajallaan 54,70 (sija 40).

– Hyvä fiilis on ja hienoa, että on onnistuneet kisat takana. Samaa vauhtia lähdin kun ennenkin mutta toinen puolisko tuli nyt tosi hyvin myös. Näin sen norjalaisen pään ja se antoi voimaa, päätin että nyt mennään. Aikuisten arvokisat on kyllä tuntunut samalle kun nuorten EM:t, saman verran jännittää ennen lajia. Lähdetään tavoittelemaan nyt ensi kaudella MM-valintarajoja, Pokkinen tuumi.

Rintauimarit onnistuivat erissään

Ari-Pekka Liukkonen oli myös ennätysvauhdissa perjantaiaamuna. Liukkonen ui 50 metrin rintauinnissa karsinnan 30. sijalle ajalla 28,61, mikä kohensi hänen parivuotiasta ennätystään reilut pari kymmenystä.

– Hyvät fiilikset on nyt, uusi ennätys, vähän ehkä hätäistä vielä, aavistuksen kun olisin rauhoittanut, olisi ehkä lähtenyt vielä enemmän ajasta pois, Liukkonen sanoi.

Välieriin vaadittiin 28,04, siitä karsiutuivat myös Eetu Karvonen (19:s 28,17) ja Matti Mattsson (33:s 28,89).

– Ihan selkeästi oli paras suoritus täällä, ja kauden paras uinti, vaikka ennätyksestä jäätiinkin. Tuntuu kuin herkistyisi koko ajan enemmän ja enemmän, mikä antaa toivoa maailmancupiin, Karvonen tuumi.

– Nyt oli viikon paras uinti, tai mixed-viestissäkin oli hyvä satanen, mutta onneksi tämä finsta antoi hyvän lopun näille kisoille, päästiin ihan ennätyksen pintaan. Harmitti kyllä katsella eilen 200 m finaalia, mutta se on tätä urheilua ja eteenpäin mennään, Mattsson niputti.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.bln2014.de