Selkäuimareilla SE-kekkerit aamujaksossa

#UUTINEN 5.12.2015

Mimosa Jallow ja Lotta Upanne innostuivat SE-vauhtiin samassa lajissa Israelin EM-uintien neljännen kisapäivän avauksessa. Riku Pöytäkivi ja viestijoukkue etenivät jatkoon.

Israelin EM-uintien neljäs kisa-aamu antoi vauhtia suomalaisnaisille 50 metrin selkäuinnissa. Mimosa Jallow ui illan semifinaaleihin uudella SE-ajalla 27,36. Hän paransi Espoon SM-uinneissa pari viikkoa sitten syntynyttä Suomen ennätystään viidellä sadasosalla.

– Tosi hyvä uinti, voimakkaan tuntuista. Päätettiin Maken (valmentaja Marko Malvela) kanssa, että rauhoitetaan vähän uintia, ei niin paljon kierrosten kautta, ja se toimi tosi hyvin. Oli ihan sikahauskaa, tästä on hyvä lähteä iltaan, Jallow riemuitsi.

Jallow oli alkuerien kymmenes. Kahdeksanteen sijaan oli marginaalia vain kuusi sadasosaa.

Aikuisten EM-kisojen ensikertalainen, 17-vuotias Simmiksen Lotta Upanne, suoriutui myös erinomaisesti kisojen päätösmatkallaan 50 metrin selkäuinnissa. Upanne siirtyi uudelle sekuntiluvulle napaten nuorten SE-ajan kokonaan omiin nimiinsä, tähän asti hän on jakanut ennätysajan 28,06 Lotta Nevalaisen kanssa. Upanne kiiruhti tänään aikaan 27,92.

– Oli se odotettu tulos, uinti vain olisi voinut olla vähän nopeampi ja jalat toimia paremmin, mutta maaliintulo onnistui tosi hyvin. Kisojen alla pieni sairastelu verotti pidempiä matkoja, mutta tämä tuli hyvin. Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen kisoihini, Upanne kommentoi.

Sijoitus oli 19:s, Upanne jäi viimeisestä välieräpaikasta 0,23 sekuntia.

Pöytäkivi Suomen ennätyksensä tuntumassa

Torstaina erinomaista vauhtia viestiosuuksilla esittänyt Riku Pöytäkivi pääsi lauantaiaamuna henkilökohtaisen 50 metrin perhosuinnin alkueristä välieriin. Pöytäkivi perhosteli Netanyan kirpeän kylmässä aamussa lukemat 23,26 ollen alkuerien kymmenes. Helsingfors Simsällskapia edustavan Pöytäkiven tuore Suomen ennätys on 23,07, jota hänen todennäköisesti pitäisi päivittää päästäkseen matkan EM-finaaliin lauantai-iltana. Tuomas Pokkinen karsiutui tällä matkalla 0,21 sekunnin erolla. Pokkisen aika oli 23,81 ja sijoitus 22:s.

Suomella neljä finaalia lauantai-iltana?

Sekajoukkueiden 4x50 metrin vapaauintiviestissä Suomi nappasi kolmannen finaalipaikan keskinkertaisella ajalla. Andrei TuomolaAri-Pekka LiukkonenHanna-Maria Seppälä ja Mimosa Jallow kellottivat 1.31,89. Kaikki jäivät aiemmin Israelissa kauhomistaan osuusajoista. Suomen ennätys on 1.31,84 Herningin EM-uinneista vuodelta 2013. Suomella on tästä viestistä EM-pronssia vuodelta 2012. Viestifinaali starttaa illalla noin klo 19.09.

Myös Jenna Laukkanen ui tänään iltajaksossa satasen rintauinnin EM-finaalissa noin klo 17.46. Jos Mimosa Jallow ja Riku Pöytäkivi onnistuvat semifinaaleissaan hyvin, nähdään lauantai-iltana peräti neljä suomalaisväritteistä EM-finaalia! Kisat katsottavina suorana klo 17.25 alkaen Yle Areenassa: areena.yle.fi/tv/ohjelmat/urheilu 


Uimaliiton EM-kisasivu 

Lisää valokuvia kuvagalleriassa