Sarjatulokas palasi heti finaaliin

#UUTINEN #VESIPALLO 27.3.2019

Vesipallon miesten SM-sarjan runkosarja saatiin pelattua loppuun viikonloppuna ja sarjassa nähtiinkin pienimuotoinen yllätys, kun tälle kaudelle sarjaan takaisin palannut Kuopion Uimaseura nappasi itselleen runkosarjan voiton.

KuUS sai finaaleihin kotiedun. Se kohtaa finaaleissa viime kauden mestarin, eli Cetuksen Espoosta. Pronssiottelussa pelaavat Turun Uimarit ja Helsingin Kuhat.

Miesten SM-sarja vedettiin tällä kaudella läpi neljällä joukkueella. Seurat pelasivat nelinkertaisen runkosarjan.

Vaikka sarja oli joukkueiden määrän osalta tynkä, niin pelien osalta se oli kiinnostavampi kuin aikoihin. Tiukkoja pelejä oli paljon, eikä mikään joukkue selvinnyt ilman tappiota. Moni peli olisi saattanut päättyä toisenkin joukkueen voittoon, sillä yhden maalin voittoja (tai tappioita) oli peleissä paljon.

Runkosarjan maalikuninkuuden voitti tällä kertaa Cetuksen Sandor Barany. Hän heitti 11 pelaamassaan ottelussa 32 maalia. Kuhien sentteri Markus Sutinen onnistui pussittamaan 30 kertaa 12 ottelussa. Cetuksen Juho Ryhäsen ja Paavo Soinisen kädestä pallo löysi maaliin 27 kertaa. Turun Pessi Aalto teki 26, Kuhien Aleksander Efimov 24 ja Turun Arttu Alajoki 22 maalia. Yli 20 maalin ylsivät myös KuUS:n Lauri Lahtinen (21), Teppo Lehtinen (21) ja Janne Linnus (20) sekä Cetuksen Oskari Ollila (20) ja Kevin Johansson (20).

Paha poika-listan ykköseksi tuli tänä vuonna Cetuksen Kevin Johansson 14 pahalla virheellä. KuUS:n Linnus ja Kuhien Efimov keräsivät 13 pahaa ja tusinan verran virheitä kirjattiin Cetuksen Ollillalle, Kuhien Vincent vas der Weelelle ja KuUS:n Sampsa Kaikkoselle.

Finaalisarja käynnistyy lauantaina 30.3. Espoonlahdessa kello 14 pelattavalla ottelulla Cetus-KuUS. Seuraavat kaksi peliä ovat Kuopiossa 6.4. ja 7.4. ja jos tarvitaan lisäotteluja niin neljäs on taas Espoossa la 13.4. ja mahdollinen viides ratkaiseva Kuopiossa su 14.4.

Pronssiottelu TU-Kuhat pelataan Turun Impivaarassa la 30.3. kello 19.35


Teksti: Pasi Natunen