Saija Paavola SM-kisojen mitali- ja pisterohmu

#UUTINEN 16.6.2014

Uimahyppyjen SM-kisojen kolmas ja viimeinen päivä oli Tiiroja edustavien Paavolan sisarusten kultajuhlaa. Isosisko Saija loisti etenkin kolmella metrillä.

Saija ja Tea Paavola menestyivät hienosti kotihallissa kisatuissa SM-kisoissa. Kuva: Satu Uusitalo

Paavolan siskoksista vanhempi, 13-vuotias Saija, kruunasi kultamitalien täyttämän kisaviikonloppunsa voittamalla C-tyttöjen kolmen metrin huippupistein 290,95. Tulos ylittää SM-tulosluokkarajan lähes 30 pisteen marginaalilla ja on paras suomalaisen C-ikäisen tytön hyppäämä kisasuoritus kautta aikojen. Nuorten maajoukkueeseen kuuluva Saija hyppäsi sunnuntaina myös naisten kerroshopeaa.

Paavolan perheen nuorempi huipputyttö, 11-vuotias Tea, voitti oman ikäluokkansa eli D-tyttöjen kolmosen komealla pistesaalilla ja nappasi lisäksi isosiskonsa sarjassa nuorten SM-hopeaa.

Tasokas kansallisen kauden päätös

Kokonaisuudessaan kolmen päivän SM-kisat sujuivat mallikkaasti. Maajoukkuehyppääjät osoittivat hyvää tuloskuntoa kesän arvokilpailuiden alla ja nuoremmissa sarjoissa, varsinkin D- ja C-tytöissä, nähtiin todella laadukkaita hyppyjä ja hyviä tuloksia tulevien vuosien menestystä enteillen.

Helsingin SM-kisojen paras hyppääjä oli Tiirojen Saija Paavola kuudella kultamitalilla, hopealla ja SM-luokan tuloksella C-tyttöjen kolmella metrillä. Myös Vantaan Roosa Kanerva saavutti SM-luokkarajan B-tytöissä. M-rajaan ylsivät aikuisissa EM-kilpailuihin valittu joukko: Tiirojen Iira Laatunen ja Tiia Kivelä sekä Oulun Uinnin Jouni Kallunki. Nuorissa M-rajan ylittivät Tiirojen Juho Junttila ja Ellen Sirkka.

Isäntäseura Tiirat kahmi kokonaisuudessaan eniten mitaleja.