Piste-ennätyksiä COMEN Cupissa

#UUTINEN #TAITOUINTI 9.8.2019

Taitouinnin Mediterranean Cup (COMEN) järjestettiin Sveitsin Genevessä 1.-4.8.2019.
COMEN Cup -kilpailu on tarkoitettu alle 15 vuotiaille ja kisoihin osallistui 21 maata ympäri maailmaa, jopa Kolumbiasta saakka. Jyväskylästä kokonaisuudessaan lähti 16 hengen joukkue, jossa oli 10 uimaria, kolme huoltajaa, valmentaja, joukkueenjohtaja ja tuomari. Oulun Uinnista mukana oli kaksi uimaria ja valmentaja.

Ensimmäinen ulkomaankisa ja ennätyspisteet

Swimming Jyväskylältä Suomea oli edustamassa Joutsenten ja Kolibrien yhdistetty vapaaohjelma eli tutummin combo. Tytöt saivat ensimmäisestä ulkomaankisastaan ohjelmallaan ennätyspisteensä 63,3000 sekä hurjasti motivaatiota tulevaan kauteen. Joukkueessa uivat Helmi Alanko, Minea Eskelinen, Alisa Hynninen, Milla Kronqvist, Kiia Kunelius, Pirita Pakarinen, Helka Riekkinen, Sara Sinivuo, Unna Sinivuo ja Elvi Tourunen. Tytöt harjoittelivat koko kesän valmentaja Anna Salmikankaan johdolla hieman alle 20 tuntia viikossa. Valmistautuminen ja latautuminen kisoihin tuotti tulosta, sillä he uivat kauden parhaan vetonsa ja olivat itse tyytyväisiä ensimmäisen ulkomaankisan debyyttiinsä. Suomen joukkueenjohtajana toimi Heini Riekkinen ja tuomarina Piia Laitinen, joka on myös tyttöjen henkilökohtainen valmentaja.

Joukkue ei malta odottaa seuraavaa ulkomaanmatkaa, sillä tytöt ovat tehneet yhteistyötä viimeisen vuoden aikana todella tiiviisti ja hyvä pöhinä sen kun vaan jatkuu.
- Olen ylpeä tytöistä ja siitä mitä he ovat saavuttaneet tähän mennessä, ehdottomasti paras suoritus, kertoo Laitinen.
Kesävalmentaja Anna Salmikangas lensi altaaseen onnistuneen ohjelman jälkeen ja ilo repesi onnen kyyneleiden kautta tyttöjen sekä tukijoukkojen poskille heidän kuullessaan kokonaispisteensä. Onnea tytöille! Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kauteen.

Oululaisetkin onnistuivat pienistä haasteista huolimatta

Oulun Uinnin Mari Moilala ja Iida Lukkarila osallistuivat duo vapaaohjelmalla sekä Mari solo ohjelmalla.

Mari ja Iida harjoittelivat ahkerasti läpi kesän duoa ja soloa kotialtaassa Oulussa. Harjoitteluun tuli pieni tauko tyttöjen osallistuessa rippileirille, jonka jälkeen harjoittelua jatkettiin Espoossa Oulun uimahallien ollessa suljettuina. Onni ei ollut heidän puolellaan Marin sairastuessa ja jäädessä lepäämään kotiin parantuakseen kilpailuja varten. Iida ja valmentaja Saana Annunen tekivät voitavansa Espoossa viikon ajan, jonka jälkeen Mari pääsi mukaan kisavalmistautumiseen.

Duot olivat vuorossa jo heti ensimmäisenä kilpailupäivänä torstaina.
- Kilpailusuoritukseen jäi toivomisen varaa ja erityisesti synkro ei yltänyt tasolle, jonka olimme saavuttaneet ennen rippileirin ja sairastelun aiheuttamaa eroa. Suoritus oli kuitenkin ok ja omantasoinen, pistein 67.3000, kertoo valmentaja Annunen.

Solot olivat vuorossa perjantaina. Mari starttasi yhden ennakkosuosikeista, italialaisen Susanna Pedotin, jälkeen.
- Suorituksessa näkyi sairastumisen aiheuttama pieni voimattomuus, mutta ohjelma oli ehjä kokonaisuus ja hienosti tsempattu. Mari saavutti henkilökohtaisen piste-ennätyksensä pisteillä 70.0333 ja on täten myös ensimmäinen suomalainen AG15 ikäsarjan uimari, joka rikkoi 70 pisteen rajan, iloitsee Annunen.

Lauantaina vuorossa olivat kuviot. Molemmat uimarit näyttivät erinomaista keskittymistä pitkän kuviokilpailun ajan ja kuvioiden suoritustavat olivat selkeästi aiempaa kautta tasokkaammat. Jyväskyläläiset eivät osallistuneet kuvioihin lainkaan, sillä kuviopisteitä ei huomioida combo-ohjelman loppupisteissä.

- Oli hieno matka ja olemme kiitollisia, kun pääsimme edustamaan Suomea. Tytöt ovat innokkaina lähdössä uuteen kauteen ja jokunen saattaa innostua jopa solo-ohjelmasta, summaa joukkueenjohtaja Riekkinen.

Kilpailun sivut

Kuvat Saana Annunen, Heini Riekkinen ja Dauphins-Vernier.