Pinja Kekki rikkoi nuorten EM-kisojen A-rajan vapaaohjelmassa

#UUTINEN #TAITOUINTI 23.3.2021

Pinja Kekki rikkoi A-rajan Valko-Venäjän nuorten avoimissa kilpailuissa.

Vantaan Pyörrettä edustava taitouimari Pinja Kekki rikkoi nuorten EM-kisojen A-rajan vapaaohjelmassa Valko-Venäjän nuorten avoimissa kilpailuissa. Kekin pisteet 74.880 olivat myös taitouimarin oma ennätys. Vapaaohjelman A-raja on 74.250.

Kekki osallistui myös jo kuukausi sitten Valko-Venäjän avoimiin mestaruuskilpailuihin Minskissä.

– Tekihän se iloiseksi, että sai nuorten EM-kisojen A-rajan rikottua. Oli palkitsevaa nähdä, että kova työ on tuottanut tulosta. Olen vasta urani alkutaipaleella, tästä on hyvä jatkaa treenaamista ja suoritukseni parantamista. Nuorten avoimista kilpailuista jäi todella hyvä fiilis, kuten myös kuukausi sitten järjestetyistä Valko-Venäjän avoimista kilpailuista, Kekki kertoo.

Teknisestä soolostaan Kekki sai pisteet 74.3825. Pisteet ovat selkeästi yli Nuorten EM-kilpailuiden B-rajan 70.7671 ja jäivät vain 0.1092 pistettä A-rajasta. Kekin vahvuuksia ovat dynaamiset korkeudet sekä pää että jalat edellä, ja parhaat elementtipisteet tulivatkin ensimmäisestä elementistä (rocket split).

Juniorisarjassa kilpaileva 16-vuotias Kekki matkusti Minskiin harjoittelemaan jo ennen kilpailuja, sillä hän ei päässyt pääkaupunkiseudulla uimahalliin harjoittelemaan koronavirusrajoitusten vuoksi.

– Kun pääkaupunkiseudulla liikuntahallit menivät kiinni yli 12-vuotiailta allastreenistä tuli hetken tauko. Oli ihana olla tervetullut treenaamaan noin viikoksi Valko-Venäjälle ennen kilpailuja. Olosuhteet olivat erinomaiset, kuusi tuntia allastreeniä päivässä 30m×30m hyppyaltaassa. Paikalliset valmentajat sekä taitouimarit olivat todella mukavia, avuliaita ja persoonallisia. Sekä treeni- että kilpailuilmapiiri oli erittäin hyvä, Kekki kertoo.

Se, miten Kekin kevät jatkuu, riippuu pitkälti harjoitusmahdollisuuksista.

– Suomeen palattuani alkaa altaan metsästys, kun pääkaupunkiseudulla altaaseen ei pääse. Katsotaan minnepäin matkaan seuraavaksi, että pääsen altaaseen treenaamaan. Jostain on siis vain saatava allasta, että on mahdollisuus lähteä myös muihin kansainvälisiin kilpailuihin tällä kaudella.

Taitouinnin nuorten EM-kilpailut järjestetään Maltalla 30.6.–4.7.2021.

Henkilöt

Pinja Kekki