Paloheimo ennätyksellä kolmen metrin finaaliin

#UUTINEN 23.4.2017

Peräti neljä suomalaishyppääjää kisasi lauantaina Dresdenin ponnahduslaudoilla. Anni Paloheimo eteni finaaliin kolmosella, Roosa Kanerva jäi reilun pisteen finaalista metrillä

Roosa Kanerva, Anni Paloheimo, Lauren Hallaselkä ja Nea Immonen. Kuva: Satu Uusitalo

Tiirojen Anni Paloheimo ja Lauren Hallaselkä kilpailivat B-tyttöjen kolmosella ja VanDin Nea Immonen ja Roosa Kanerva A-tyttöjen metrillä Dresdenissä lauantaina. Päivän saldo oli yksi upea finaalipaikka ja pari harmittavaa läheltä piti tilannetta.

Anni Paloheimo toi Suomelle kisojen viidennen finaalipaikan sijoittumalla B-tyttöjen kolmella metrillä 9:nneksi. Sekä alkukilpailun että finaalin pisteet ylittävät hienosti A-valintarajan nuorten EM-kisoihin ja ovat Annin uusi ennätys. Alkukilpailussa Anni häikäisi sarjan vaikeimmalla hypyllä, ulospäin kahdella ja puolella voltilla kerien, josta tuomarit nostivat peräti seitsemää pistettä. Finaalissa valttia oli sarjan tasaisuus.

Lauren Hallaselkä sijoittui samalla telineellä hyvällä tuloksella 16:nneksi.

A-tyttöjen metrillä vantaalainen huippukaksikko Roosa Kanerva ja Nea Immonen jäivät harmittavan lähelle finaalia. Roosan sijoitus oli 15:s ja finaalipaikka jäi vain 1,2 pisteen päähän, kun isäntämaa Saksasta vain kaksi kilpailijaa eteni finaaliin. Nean sijoitus oli 16:s ja sarjan kohokohta eteenpäin kaksi ja puoli volttia taittaen.

Kaikilla neljällä nuorella naisella on NEM-kilpailuiden A-valintaraja saavutettuna kevään kisoista.

Kilpailua voi seurata: www.diving-dresden.net