Paavola NEM-finaalin seitsemäs Rijekassa

#UUTINEN 2.7.2016

Suomalaisten osalta nuorten EM-uimahypyt Kroatiassa päättyivät jo kisojen toiseksi viimeiseen päivään. Kisojen kruunu tuli lauantaina, kun Saija Paavola vakiinnutti paikkaansa Euroopan nuorison kärkikaartissa.

Kuva: Satu Uusitalo

Saija Paavola onnistui hienosti B-tyttöjen kerroskilpailun finaalissa Kroatian NEM-altaalla. Alkukilpailun 10. sijalta finaalin lähtenyt Paavola paransi otteitaan suosikkitelineensä finaalissa ja sijoittui seitsemänneksi pistein 288,10. Finaalin kaksi ensimmäistä hyppyä onnistuivat oikein hyvin, mutta viimeiseen ja vaikeimpaan hyppyyn (eteenpäin 3 1/2 volttia taittaen) jäi vielä hieman viimeisteltävää. Pistesaldo ei ole Paavolan ennätys, mutta tämän kauden parhaimpia kansainvälisissä kisoissa hypättyjä tuloksia. Samalla se oli näiden nuorten EM-kisojen paras suomalaissijoitus ja Paavolan uran paras sijoitus NEM-tasolla.

15-vuotias Paavola, joka debytoi ja ylsi finaaliin viime vuoden Bakun European Games -kilpailuissa ja NEM-kilpailuissa, kilpailee nuorten sarjoissa vielä kolme vuotta.

 

Kokonaisuudessaan Suomen joukkue onnistui tavoitteissaan Rijekan NEM-kilpailuissa. Paavolan lisäksi finaaliin ylsivät Juho Junttila ja Roosa Kanerva. Varsinkin Junttilan ja Kanervan suorituksiin jäi ikävä kyllä tällä kertaa vielä parannettavaa. Tämän kolmikon perustasosta ja potentiaalista kertoo kuitenkin se, että he yltävät finaaliin kauden pääkilpailussaan ja menestyvät siellä itselleen keskinkertaisilla suorituksilla. Seuraava tavoite on yltää huippusuorituksiin marras-joulukuun nuorten MM-kisoissa Kazanissa ja tulevien vuosien NEM- ja EM-kilpailuissa.

Rijekassa kansainvälisen arvokilpailu-uransa aloittaneet Nea Immonen, Ronja Rundgren, Tino Tapio ja Aarne Riekki eivät onnistuneet vielä ensimmäisellä kerralla nappaamaan itselleen finaalipaikkaa, mutta nämä lahjakkaat nuoret nähdään tulevaisuudessa varmasti kansainvälisten kisojen finaaleissa. Ainakin kotikisoissa Helsingissä 2018!

Kisasivut: rijekajunior2016.eu 

Tulospalvelu: diverecorder.co.uk