Nuorten MM-kisojen ensimmäinen kisapäivä tarjosi onnistumisia

#UUTINEN 4.9.2023

Uinnin nuorten MM-kisat starttasivat tänään Israelin Netanyassa. Neljä suomalaista nähtiin aamujaksolla, joista kaksi eteni iltajaksolle.

Louna Kasvio ui naisten 400 metrin sekauinnin finaalissa kahdeksanneksi. Simmis Grania edustava Kasvio kellotti ajan 4.49,94. Aamun alkuerissä Kasvio oli kuudes ajalla 4.49,08.

- Ei aika finaalissa ollut se mitä toivoin tänään, mutta se oli paras mihin tänään pystyin. Oli tosi siistiä uida nuorten MM-finaalissa ja olen itsestäni ylpeä, Kasvio toteaa. 

Salon Uimareita edustava Kiia Metsäkonkola ui naisten 50 metrin rintauinnin semifinaalissa sijalle kahdeksan. Metsäkonkola pysäytti kellot aikaan 31,58 ja eteni huomiseen finaaliin. Finaali uidaan tiistai-iltana kello 18:23.

Aamun alkuerissä Metsäkonkola oli yhdeksäs. Uinti pysähtyi aamulla aikaan 31,86. Aamun startti jännitti nuorta uimaria, mutta jännitys jäi altaaseen. 

- Aika riitti semifinaaliin, mistä olin tosi ilonen. Illalla jännitti vähän vähemmän ja sain rennomman fiiliksen koko uintiin. Aikakin parani hiukan, Metsäkonkola kertoo ja jatkaa:

-Illan uinti tuntui hyvälle varsinkin ekat 25 metriä ja tästä on hyvä jatkaa luottavaisin mielin kohti huomista finaalia.

 Naisten 400 metrin sekauinnin alkuerissä nähtiin myös Simmiksen Ada Hakkarainen. Hän ui ajan 4.52,55 ollen 11:s.

NMM-uinnit jatkuvat huomenna aamulla Suomen aikaa kello 9.30. Altaassa nähdään Viivi Säntti, Wilma Sundt, Ada Hakkarainen sekä Louna Kasvio.

Kaikki tulokset täältä 

NMM-uintien suomalaiskommentit