Nader Khalili kellotti jälleen kolme uutta VSE-aikaa

#UUTINEN 14.3.2023

Kuva: Teemu Moisio

Vaasan Uimaseuraa edustava Nader Khalili kisasi 9.–12.3.2023 parauinnin World Series -osakilpailussa. Khalilin kisaohjelmaan kuului seitsemän lajia.

Italian Lignano Sabbiadorossa käydyistä kansainvälisen tason kilpailuista Khalili lähti hakemaan kovia kansainvälisen tason startteja. Haastavasta alkukaudesta huolimatta vaasalainen osoitti huippukuntoaan ja teki kolme uutta VSE-aikaa, joista 400 metrin vapaauinnin S14-luokan aika 4.17.87 toi Naderille pisteitä 943 ja on tämän hetken maailmantilaston kärkiaika kyseisessä paraluokassa. Näissä parauintikilpailuissa kaikki luokat mittelivät keskenään ja paremmuus ratkaistiin WPS-pisteillä.

Ensimmäisenä kisapäivänä uitiin 100 metrin rintauinti, jossa Khalili kellotti uuden SB14-luokan VSE-ajan 1.15,16. Ajalla hän ylsi sijalle 20. Perjantaina vuorossa oli 200 metrin vapaauinti, jossa aamujaksolla tuli uusi S14-luokan VSE-aika. Kellot pysähtyivät aikaan 2.01,84 ja sillä mentiin illan finaaliin. Finaalissa aika jäi hieman aamusta ja sijoitus oli kahdeksas.

-Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kunnon pitkän radan kilpailu Naderille. Aina lähdetään hakemaan kovaa kisaa ja nyt sitä kyllä saatiin. Maailman taso S14-luokassa on äärettömän kova, mutta huomasimme, että Nader on todella hyvässä tuloskunnossa tällä hetkellä moniin muihin verrattuna, Naderin äiti Anne Kulmala iloitsee.

Tavoitteena alittaa aika Manchesterin MM-uinteihin

Viime syksynä Khalilin tavoitteeksi on asetettu parauinnin MM-kisarajan alitus. Vaikka tällä kisareissulla sitä ei saavutettu, niin oikeaan suuntaan ollaan kunnon suhteen menossa. Kilpailuissa oli äärettömän kova taso ja osallistujia oli yli 40:stä maasta yhteensä noin 300. Useampi finaalipaikka ja pronssimitali 400 metrin vapaauinnista oli hurjaa tahtia uusia VSE-aikoja takovalle parauimarille loistava saavutus tässä kohtaa kautta.

-Pitkän radan kausi ei ole lähtenyt alkuvuoden sairasteluitten vuoksi vaikeuksitta käyntiin. Kisakokemusta ja startteja ei ole juuri kertynyt, joten siihen nähden nämä kisat olivat hienoa suorittamista. Treenikausi on vielä kesken, joten toivottavasti tulevaisuudessa saadaan nähdä vielä aikaparannuksia, Kulmala sanoo ja jatkaa:

-Nader oli kisoissa hyvillä fiiliksillä. Kisapaikka oli tuttu ja hän tapasi paljon uintikavereitaan ympäri maailman. Lauantaina uimareille ja taustajoukoille oli järjestetty Pizza Party -ilta ja siellä käytiin tietysti tanssimassa ja nauttimassa italialaista pitsaa, Kulmala ja Khalili iloitsevat.

Ulkomailta kerätyn kisakokemuksen jälkeen Khalili lähtee kevään kisoissa parantelemaan aikoja ja ajatuksissa siintää MM-kisapaikka. Kisakalenteriin on punakynällä merkattu myös kesän isot kilpailut ja niitä kohti mennään iloisella mielellä.