Mattssonia juhlittiin Porin päivänä

#UUTINEN 30.9.2013

Viime viikolla torstaista sunnuntaihin vietetty Porin päivä toi uusia huomionosoituksia Porin Uimaseuran tuoreelle MM-pronssimitalisti Matti Mattssonille. Vuoden Nuori porilainen sai kunnialaatan uimahallin aulaan.

Matti Mattssonin kunnialaatta Porin uintipyhätön seinällä.

Viime perjantaina Porin päivän vastaanotolla Porin kaupunki nimesi Barcelonan MM-uinneissa pronssille uineen Matti Mattssonin vuoden Nuoreksi porilaiseksi. Kaupunginhallitus katsoi Mattssonin nostaneen Porin kaupunkia ja porilaisuutta myönteisellä tavalla esiin.

Mattsson oli otettu tittelistään, ja kertoi halunneen saavuttaa sen jo aiempina vuosina. Vuoden Pori-palkinnon samassa tilaisuudessa sai jääkiekon Suomen mestaruusjoukkue Ässät.

Aiemmin perjantaina rintauimarin kunniaksi paljastettiin Porin uimahallilla kunnialaatta. Mattsson sai kuvallaan varustetun kunnianosoituksen paraatipaikalle uimahallin aulan seinään, jossa sen näkevät kaikki uimahallin kävijät.

MM-pronssimitalisti on saanut kotikaupungissaan ansaitusti laajaa huomiota. Hänet on palkittu jo edellä mainitun lisäksi myös 10 000 euron stipendillä ja kultaisella uimahallirannekkeella. Treeni- ja kotimaan kisamatkat taittuvat myös tuliterällä yhteistyökumppanin tarjoamalla autolla.


Video kunnialaatan paljastuksesta Yle Satakunnan sivuilla.

Henkilöt

Matti Mattsson