Mattsson meni MM-finaaliin Barcelonassa!

#UUTINEN 1.8.2013

Matti Mattsson on tuonut Suomelle ensimmäisen uinnin MM-finaalipaikan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Porilainen hämmästytti itseään vauhdinjaollaan, ei uudella Suomen ennätyksellään.

Matti Mattsson starttaa perjantaina tätäkin joukkua kovemmassa seurassa, MM-finaalissa. Kuva: Jussi Salminen


Barcelonan taika toimii jälleen, sillä edelliset MM-finaalit saavutettiin vuonna 2003 Barcelonan Palau Sant Jordilla Hanna-Maria Seppälän ja Jani Sievisen toimesta.

Matti Mattsson paransi 200 metrin rintauinnin MM-välierässä aamulla uimaansa Suomen ennätystä tasan kaksi kymmenystä lukemiin 2.09,96. Hän oli välierien kuudenneksi nopein ja jatkaa perjantai-iltana uitavaan MM-finaaliin. 

"Se on kieltämättä vähän enemmän mitä täältä lähdettiin hakemaan", Mattsson iloitsi.

"Uinti oli hyvä, mutta hieman yllätti se, että ensimmäinen satanen olikin yli sekunnin hitaampi kuin aamulla. Tarkoitus oli aloittaa kovempaa, mutta eihän sitä tuossa uidessa itse huomaa. Loppu tuli kuitenkin tosi hyvin, sitä kautta tuo parannus nyt siis tuli", Mattsson analysoi.

Karsintaraja finaaliin oli 2.10,01. Finaali uidaan perjantai-illan loppupuolella, toiseksi viimeisenä lajina.

Laukkanen ei tiennyt miksi vauhti hiipui

Jenna Laukkanen ei päässyt omassa 200 metrin rintauinnin välierässään omalle tasolleen. Tuloksena oli vajaat kaksi sekuntia aamusta heikentynyt aika ja 16. sija.

"Tosi pettynyt olen, en käsitä miten voin jäädä aamun ajasta näin paljon", Laukkanen murehti.

Hänen aikansa oli 2.29,86, kun välieriin vaadittiin 2.24,68. Hän haki uintiinsa liu'un tuomaa vauhtia, mutta sen sijaan uinti näytti raskaalta.

"En vain osannut uida sitä niin kuin se pitäisi uida. Yritin liu’uttaa pidemmin, mutta se ei nyt vaan toiminut alkuunkaan. Kaikki tuntui ennen uintia ihan hyvältä, jopa paremmalta kuin aamulla, enkä jännittänytkään juurikaan", Laukkanen jatkoi.

Hän keskittyy sunnuntain sekauintiviestiin, jossa tarjolla on vielä lentävän lähdön satasen rintauinti. Henkilökohtaisilla matkoilla hän teki Barcelonassa kaksi uutta Suomen ennätystä.

Luvassa Liukkosen päivä

Suomi on nyt saavuttanut Barcelonan MM-uinneissa yhden finaalipaikan sekä kolme semifinaalipaikkaa, yhden yhdeksännen sijan ja seitsemän Suomen ennätystä. Perjantaina suomalaisista starttaa vain Ari-Pekka Liukkonen lempimatkallaan 50 metrin vapaassa.


Suomalaistulokset Uimaliiton MM-kisasivulla