Matti Mattsson missaa EM-uinnit

#UUTINEN 18.11.2013

Matti Mattssonia ei sittenkään nähdä ensimmäisissä lyhyen radan EM-uinneissaan vielä tänä vuonna. Vanha käsivamma vie porilaisen leikkauspöydälle ja joulukuu kuluu toipumiseen.

Matti Mattsson joutuu jättämään joulukuiset lyhyen radan EM-uinnit väliin. Hän joutuu leikkaushoitoon vanhan käsivamman vuoksi. Elokuussa polkupyöräillessä aiheutunut pieni murtuma Mattssonin kädessä ei ole toipunut odotetulla tavalla, ja se hoidetaan kuntoon leikkausoperaatiolla niin pian kuin mahdollista. Vammasta huolimatta hän on harjoitellut koko syksyn ajan lähes normaalisti.

Toimenpide pitää Mattssonin poissa altaasta arviolta pari viikkoa ja täysipainotteisesta harjoittelusta kuutisen viikkoa. Lyhyen radan EM-uinnit kisataan Tanskan Herningissä 12.-15. joulukuuta.

"Harmittaa tietysti, että EM-kisat jäävät väliin, mutta jos leikkausta olisi lykätty EM-kisojen jälkeiseksi, olisi se vaikuttanut kuukaudella treeneihin palaamiseen. Nyt voin aloittaa jo tammikuussa täysillä keskittymisen ensi kesän pitkän radan EM-kisoihin, ne ovat tärkeämmät", Mattsson kertoi.

Uinnin päävalmentaja Bo Jacobsen oli harmissaan Mattssonin poisjäännistä Tanskan EM-uinneista, mutta näkee myös ensi elokuun pitkän radan EM-kisat Berliinissä kauden tärkeimpänä koitoksena.

"Ikävää, ettei käsi ole toipunut niin kuin piti. On hyvä, että hän menee leikkaukseen nyt heti, eikä venytä sitä lyhyen radan EM-uintien takia, vaikka syyskauden loppuun olisikin ollut hyvä saada kova kisa. Ensi kesän EM-kisat ovat kuitenkin paljon tärkeämmät", Jacobsen kertoi.

Päävalmentaja löysi myös positiivisen näkökulman leikkausoperaation toipumisajalle.

"Matin täytyy aloittaa treenaaminen jalkapainotteisesti, jolloin hän voi keskittyä normaalia enemmän niihin osa-alueisiin, joihin hän ei muuten keskittyisi yhtä paljon", Jacobsen ohjeisti.


Suomen joukkue Tanskan EM-uinteihin 

Henkilöt

Matti Mattsson