Matias Koski varmisti olympiapaikan Lontooseen!

#UUTINEN 1.4.2012

Matias Koski on alittanut Lontoon olympiauintien Qualification Timen, eli ns. A-rajan 1500 metrin vapaauinnissa. Samalla hän kellotti kaksi Suomen ennätystä.

Matias Koski ja Dynamo Swim Club tuulettavat

Tämä ei ole aprillia...


Matias Koski
 voitti lauantaina Indianapolisissa kisatun Yhdysvaltain Grand Prix -sarjan viidennen osakilpailun 1500 metrin vapaauinnin.

Kosken voittotulos kirjattiin 15:09,17, kun kansainvälisen uimaliiton OQT-aika on 15:11,83. Matias Koski on ensimmäinen suomalaisuimari, joka on saavuttanut Lontoon olympiauintien Qualification Timen, mikä takaa kutsun olympialaisiin heinäkuussa.

Matias Kosken tulos 15:09,17 kohensi 14,16 sekuntia hänen 11.3. uimaansa Suomen ennätystä. Myös 800 metrin kohdalla Koski paransi väliaikana omaa 800 metrin vapaauinnin Suomen ennätystään 3,82 sekunnilla aikaan 8:04,82.

– Tuntui kyllä tosi hyvältä, kun sai nyt sen A-rajan rikki. Kyllä mä vähän tuuletinkin. Oli se olympiaraja nyt tärkeämpi tulos kuin Suomen ennätys,Koski kommetoi.

– Uinti oli nappiuinti, kaikki meni niin kuin pitikin. Se erä oli kyllä aika kova, se toinenkin kaveri (Arthur Frayler) veti alle olympiarajan. Taktiikka oli vain, että raja saataisiin rikki ja se onnistui, hän kertoi uinnistaan.

Matias Koski kävi voitosta tiukan kisan Yhdysvaltain Arthur Fraylerin kanssa kukistaen tämän sekunnin kymmenyksellä. Kisan kolmanneksi jäi viime joulukuussa 1500 metrin lyhyen radan Euroopan mestaruuden voittanut puolalainen Mateusz Sawrymowicz.

– Vuosi sitten päätettiin, että 1500 metrillä minulla on parhaat mahdollisuudet päästä olympialaisiin, ja tämän eteen on tehty todella kovasti töitä koko kauden. Olen saanut koulustakin joustoa kursseihin, että olen päässyt treenaamaan aamuisin niin, että koulu alkaa vasta puoli yhdeltätoista.

Koski herkisteli Indianapolisin kisaa varten, jossa olympiarajan metsästyksen suunniteltiin alkavan. Nyt, kun tavoite onnistui ensiyrityksellä, on kevään ja kesän suunnitelmat mietittävä uudelleen.

– En ole vielä päättänyt osallistunko EM-kisoihin (21.-27.5. Debrecen) tai nuorten EM-kisoihin (4.-8.7. Antwerpen). Nyt olen lähdössä vähän lomailemaan Floridaan, sen jälkeen täytyy suunnitella loppukausi. Olympialaiset ovat nyt tietysti kauden tärkein kisa, nuorukainen pohti.

 

Indianapolisin GP-kilpailut 29.3.–31.3.2012

1500 m VU loppukilpailu
1) Matias Koski Dynamo SC 15:09,17
2) Arthur Frayler Germantown Academy 15:09,27
3) Mateusz Sawrymowicz Trojan SC 15:19,35

Linkit:

Indyn GP-tulokset

FINA:n olympiarajat

Suomalaisten olympianäytöt

Henkilöt

Matias Koski