Matias Koski NCAA-finaalin hopealle Atlantassa

#UUTINEN 26.3.2016

Matias Koski oli huippuvauhdissa kotiseuduillaan Atlantassa järjestetyissä NCAA-finaaleissa. Koski kellotti jopa Yhdysvaltain kaikkien aikojen tilaston viidenneksi parhaan ajan.

Matias Koski otti jälleen NCAA-finaalien mitalin. Kuva: Jussi Salminen

Suomalaisuimari Matias Koski ui lauantain vastaisena yönä Atlantassa kisattavissa Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n ykkösdivisioonan finaaleissa. Kilpailut käydään 25 jaardin altaassa, ja ne ovat Yhdysvalloissa arvostetuimmat lyhyen radan kauden kilpailut.

Koski eteni 200 jaardin vapaauinnissa ykkösenä finaaliin, ja nappasi lopputuloksissa hopeaa. Kosken edelle ehti vain texasilainen Townley Haas. Kolmanneksi jäi Liettuan maajoukkueuimari Simonas Bilis ja Kosken takaa löytyi myös muun muassa kolminkertainen EM-mitalisti, Italian Mitchell D'Arrigo.

Kosken tulos oli kova, 1.31,54 oikeuttaa 200 jaardin vapaauinnin kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi, voiton vienyt Haas meni ajallaan 1.30,46 tilastojen ykköseksi. Edes maailmantähdet Yannick Agnel (Ranska), Michael Phelps (Yhdysvallat) ja Ryan Lochte (Yhdysvallat) eivät ole kauhoneet 200 jaardin matkaa yhtä kovaa kuin Koski nyt.

Matias Koski on alittanut jo 50 metrin altaalla Rion olymiauintien A-rajan 200 ja 400 metrin vapaauinneissa, mutta häntä ei ole vielä valittu Rion olympiajoukkueeseen. Koski on edustanut Suomea muun muassa Lontoon olympialaisissa ja MM-uinneissa 2013 ja 2015.

Tulospalvelu 

Henkilöt

Matias Koski