Mastersien MM-kisoista kaksi mitalia

#UUTINEN 15.8.2023

Kuva: Anni Parkkinen

Masters -maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin 2.–11. elokuuta kolmessa kaupungissa Fukuokassa, Kumamotossa ja Kagoshimassa Japanissa. Kilpailuissa nähtiin noin 10 000 urheilijaa 100 maasta. Lajeina kisoissa oli uinti, uimahypyt, vesipallo, taitouinti ja avovesiuinti. Suomesta mukana nähtiin niin uimahyppääjiä kuin uimareita, jotka kilpailivat Fukuokassa.

Masters MM-kisoissa oli Suomesta 5 hyppääjää: Joensuun Uimaseurasta Anna Leminen (naiset 30–34), Anna Viren (naiset 35–39) sekä Härvelistä Suvi Juhas (naiset 30–34), Konsta Ojamaa (miehet 30–34) ja Pertti Immonen (miehet 55–59).

Anna Leminen hyppäsi metrin laudalla pronssille pistein 232.75. Suvi Juhas sijoittui saman kilpailun neljänneksi pisteillä 210.30. Kolmosella Leminen sijoittui neljänneksi (244.20) ja Juhas kuudenneksi (195.55). Juhas nähtiin myös kerroksilla. Hän hyppäsi pisteet 177.15 ollen sijalla 4.

Anna Viren oli molemmilla laudoilla kahdeksas. Metrillä pisteitä kertyi 137.40 ja kolmosella 117.50.

Konsta Ojamaa sai metrin laudalla pronssia pisteillä 261.30 ja kolmosella hän oli neljäs (231.70). Ojamaa kilpaili ensimmäistä kertaa MM-kisoissa. Hänen mukaansa Suomen pienessä joukkueessa oli kisojen ajan hyvä tunnelma. Hyppääjä oli iloinen kisakokemuksestaan.

– Oli upeaa päästä hyppäämään maailmanluokan puitteisiin, tavata lajin harrastajia ympäri maailmaa ja kuulla heidän harjoittelutavoistaan. Omiin hyppyihin olen ihan kohtalaisen tyytyväinen. Kolmosen kisassa tuli tosin pari mokaa, mutta metrissä tasainen sarja riitti tällä kertaa mitalipaikkaan.

Ojamaa kertoo, että masterskisoissa on yleensä lämmin fiilis, kun ihmiset kokoontuvat yhteisen intohimon äärelle. Fukuokan kisat eivät olleet tässä asiassa poikkeus. Kisoissa oli mukana sekä pitkän linjan konkareita että tuoreempia harrastajia.

– Masterskisoihin voi osallistua matalalla kynnyksellä ja suosittelenkin osallistumista kaikille, joita kilpailutoiminta yhtään kiinnostaa, Ojamaa sanoo.

Pertti Immonen hyppäsi molemmilla laudoilla kahdeksas. Metrillä pisteitä tuli 175.00 ja kolmosella 160.75. Immonen nähtiin myös kerroksilla. Sarjassa 55–59 hän sijoittui kuudenneksi (131.00).

Suomalaisia nähtiin myös synkrokisassa, kun Suvi Juhas ja Pertti Immonen sijoittuivat sarjan 50–99 sijalle 12. pistein 155.79. Kisassa oli yhteensä 20 osallistujaa.

Suomalaisia nähtiin myös uintialtaassa

Suomen uintijoukkueessa nähtiin neljä uimaria: Sami Kähkönen (miehet 50–54), Alisa Ponomareva (naiset 30–34), Rami Laakso (miehet 55–59) sekä Kari Koivisto (50–54).

Hydra Platypus seuran Sami Kähkönen kilpaili miesten 100 metrin rintauinnissa sekä 50 metrin perhosuinnissa. Rintauinnissa hän kellotti ajan 1.25,45 ollen sijalla 26. Perhosuinnissa Kähkönen ui sijalle 70. ajalla 35,15.

Uinti Turkua edustava Alisa Ponomareva nähtiin kolmessa lajissa: 50 metrin perhosuinti, 100 metrin perhosuinti sekä 50 metrin rintauinti. 50 metrin perhosuinnissa hän oli 11. ajalla 30,48, 100 metrin perhosuinnissa 9. (1.08,39) ja 50 metrin rintauinnissa viides pysäyttäen kellot aikaan 35,32.

Rami Laakso (Hydra Platypus) ui miesten 55–59 sarjassa 50 metrin perhosuinnin sijalle 81. (39,15), 50 metrin vapaauinnissa hän oli sijalla 90. (33,19).

Kari Koivisto (Hydra Platypus) ui kilpailuissa kahdessa lajissa. Koivisto nähtiin 50 metrin sekä 200 metrin perhosuinnissa. 50 metrillä hän oli sijalla 51. (32,59) sekä 200 metrillä 14. (3.15,95).

Samassa ikäsarjassa uiva Sami Kähkönen (Hydra Platypus) ui miesten 50 metrin rintauinnissa. Kähkönen ui sijalle 30. ajalla 36,45.