Mastersmestaruusuinneissa Seinäjoella rikottiin ennätyksiä ja nautittiin kisahuumasta

#UINTI 31.3.2022

Viime viikonloppuna masters uimarit ympäri Suomea kokoontuivat Seinäjoelle kilpailemaan lyhyen radan mestaruuksista. Kisoissa oli mukana yhteensä 285 masters uimaria 61 seurasta.

- Kokonaisuutena itse kisassa koimme kolme hienoa toimivaa kisapäivää, jossa yhdistyivät yhteenkuuluvuuden tuntu, rentous, ilo ja fiilis niin uimareiden, katsojien, toimitsijoiden kuin kisaorganisaation kesken. Huomasi kyllä, että masters uimarit olivat jo kaivanneet tätä kilpailua, joka koronan takia kahteen otteeseen jouduttiin siirtämään, kommentoi järjestävän seuran kilpailusihteeri Jukka Porkkala.

- Olemme pyrkineet kouluttamaan 15-vuotta täyttäneet uimarimme 2-luokan tuomareiksi, jonka satoa saimme korjata nyt. Lisäksi lukuisat nuoremmat uimarit osallistuivat todella aktiivisesti erilaisiin tehtäviin viikonlopun aikana. Nuorten asennetta ja toimintaa kisojen aikana oli ilo seurata. Kiitos nuoret vanhempineen! Porkkala jatkaa.

Aiemmissa kilpailuissa toimivaksi todettu palloiluhallin hyödyntäminen koettiin jälleen loistavaksi ratkaisuksi. Palloiluhallissa oli loistavasti tilaa lämmittelyyn, lepäilyyn, rupatteluun sekä myös keräilyn järjestämiseen. Hallin hyödyntäminen keräsikin paljon kiitosta osallistujilta.

Altaassa nähtiin melkoiset ennätyskarkelot; Suomen ennätyksiä tehtiin yhteensä 54 kappaletta, joista kolme viesteissä. Pohjoismaiden ennätyksiä kirjattiin 17 kpl ja Euroopan ennätyksiä 11 kpl. Kisojen ennätyskuningas oli Espoon Kilpauinnin Lauri Malk, jonka nimiin kirjattiin yhteensä 10 Suomen- ja Pohjoismaiden ennätystä ja viisi Euroopan ennätystä. Malk kilpailee 85-89 sarjassa.

Seurapistekilpailun voitti Uimaliiton uusin jäsenseura Espoon Kilpauinti.

- Meillä oli ihan mahtava yhteishenki ja kannustus ja jokainen joukkueen jäsen oli tärkeä pistepotin keruussa. On suuri kunnia olla luomassa aikuisuintiin uutta toimintaa ja tuoda Masters-uintia kilpailu- ja harrastusmielessä enemmän esille, kommentoi Johanna Kara Espoon Kilpauinnista.

Syksyn pitkän radan Mastersmestaruusuinnit kilpaillaan 18.-20.11.2022, Tikkurilassa Vantaalla.