Loistava suomalaispäivä Netanyassa - Metsäkonkola viides

#UUTINEN #UINTI 5.9.2023

Nuorten MM-kilpailuiden toisena päivänä nähtiin jälleen suomalaisedustusta, kun altaaseen hyppäsi viisi uimaria. Uimareita nähtiin sekä aamu- että iltajaksossa.

Loistavasta suomalaispanoksesta vastasi Kiia Metsäkonkola, joka ui naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa. Salon Uimareita edustava Metsäkonkola oli upeasti finaalin viides ajalla 31,40. Uimari on syystäkin tyytyväinen uintiinsa.

 – Ennen uintia jännitti sopivasti ja iltaa kohden pääsin finaalifiiliksiin. Uinti tuntui tosi hyvälle. Koko matkan ajan oli hyvä ote veteen ja pystyin keskittymään asioihin mitkä semifinaaleissa jäi kaivertamaan.

Nuori uimari on onnellinen saadessaan kokemuksia arvokisafinaalista ja parannettuaan aikaa ja sijoitusta eilisestä semifinaalista.

 – Lähdin tekemään oman parhaani ja sillä saavutettiin tänään vitossija. Olen sijoitukseen todella tyytyväinen, Metsäkonkola iloitsee.

Aamujaksolla kaksi uutta henkilökohtaista ennätystä

Aamun jaksossa uimareita nähtiin kolmella matkalla. Louna Kasvio ja Ada Hakkarainen uivat naisten 800 metrin vapaauinnin alkuerissä. Kasvio jäi 1,41 sekuntia finaalista ja karsiutui jatkosta ensimmäisenä. Simmis Granin uimari pysäytti kellot aikaan 8.57,28. Hakkarainen oli alkuerien 11:s ajalla 8.59,39. Aika oli Helsingfors Simsällskapia edustavan Hakkaraisen uusi henkilökohtainen ennätys.

Naisten 200 metrin perhosuinnin alkuerissä uinut Simmiksen Wilma Sundt kellotti aamujaksossa uuden henkilökohtaisen ennätyksen. Matkan uusi henkilökohtainen ennätys Sundtille kirjattiin aikaan 2.24,87, jolla hän oli erissä sijalla 28.

Oulun Uintia edustava Viivi Säntti ui naisten 100 metrin vapaauinnin alkuerissä ajan 58,88. Aika riitti sijaan 37.

Nuorten MM-uinnit jatkuvat huomenna aamulla Suomen aikaa kello 9.30. Aamujaksossa nähdään Teea Jestoi, Veera Mustonen, Kiia Metsäkonkola sekä Wilma Sundt.

 

Kaikki päivän tulokset täältä