Liukkonen pettyi aikaan, Seppälä ui kauden parhaan

#UUTINEN 8.12.2011

EM-uintien ensimmäinen kisapäivä Puolassa ei ollut suomalaisittain aivan suosiollinen. Onnistumisiakin nähtiin mutta toisaalta paras taso pysytteli piilossa. Ari-Pekka Liukkonen ui yhdeksännelle sijalle ja Hanna-Maria Seppälä eteni viidenneksi nopeimpana perjantain finaaliin.

Suomalaisuimarit ottivat EM-uintien avausaamuna kaksi välieräpaikkaa. Ari-Pekka Liukkonen ja Hanna-Maria Seppälä etenivät vapaauintien välieriin, Liukkonen 50 metrillä sijalla 11 ja Seppälä 100 metrillä jaetulla kuudennella sijalla. Kumpikaan ei kiirehtinyt kauden parasta vauhtia aamujaksossa.

Enemmänkin olisi ollut tarjolla. Emilia Pikkarainen jäi 200 metrin perhosfinaalista vajaan sekunnin päähän 12. sijalle. Reilun kuukauden takaiseen SE-aikaan Pikkaraisella jäi marginaalia yli kaksi ja puoli sekuntia, kun Puolassa kello näytti 2:09,62.

Myös Jenna Laukkanen jäi harmittavan lähelle jatkopaikkaa 50 metrin rintauinnissa. Hän oli 25:s, kun 20 parasta eteni välieriin. Ennen EM-uinteja sairastellut Laukkanen karsiutui jatkosta 0,29 sekunnin erolla tuloksellaan 32,30. Hänen ennätyksensä on viime syksyn EM-uintien 31,41.

- Ari-Pekalta ja Hanna-Marialta perussuoritukset riittivät jatkoon, Emilia ja Jenna eivät yltäneet nyt omalle tasolleen. Sami Juopperi teki hienosti oman ennätyksensä 200 metrin sekauinnissa, erinomainen suoritus EM-kisojen ensikertalaiselta, joukkueenjohtaja Ippe Natunen tiivisti.

Seppälä yltyi hyvään vauhtiin torstai-illan välierissä


Ari-Pekka Liukkonen otti yhdeksännen sijan miesten 50 metrin vapaauinnin EM-finaalissa Puolassa. Liukkonen ui finaalissa ajan 21,78, alkuillasta uiduissa välierissä jyväskyläläinen ehti hieman nopeampaan aikaan, 21,67.

- En ole tyytyväinen, paljon kovempaan aikaan olisi pitänyt uida, että olisin tyytyväinen, Liukkonen tuumi.
Finaaliuinnistaan hän ei silti löytänyt moitteen sijaa ja oli siksi hieman ymmällään tulostasostaan. Itse asiassa semifinaaliuinnin startti sisälsi pienen virheen, joka häiritsi häntä ensimmäisen altaan mitan. Silti tulos välierissä oli finaalia parempi. Tämä kertoo siitä, miten herkkä laji vapaauinnin sprinttimatka on.

- Nyt oli kyllä paljon paremmat lähtökohdat kuin siinä Berliinin SE-uinnissa, Liukkonen ihmetteli viitaten lokakuiseen Suomen ennätykseensä maailmancupissa. Hän kertoi onnistuneensa keskittymisessä välierän ja finaalin välisenä puolentoista tunnin aikana.

- Finaaliin sain kyllä ihan hyvän latauksen.
Liukkosen EM-kisat jatkuvat perjantaina 100 metrin vapaalla.

Hanna-Maria Seppälä eteni perjantaiksi 100 metrin vapaauinnin finaaliin. Hän oli välierien viidenneksi nopein tuloksella 53,33, mikä on Seppälän kauden paras, ja lisäksi paras aika sitten vuoden 2009 teknisten uima-asutulosten. Seppälä puolustaa viime vuodelta matkan neljättä sijaa.

Szczecinissä juhlittiin torstai-iltana näyttävästi kisojen avajaisia.

Kuva:Jussi Salminen

"