Laukkanen ui kauden parhaansa olympiafinaalissa

#UUTINEN 18.8.2010

Nuorten Olympialaisissa Singaporessa keskiviikkoiltana 100 metrin rintauintifinaalin seitsemänneksi uinut Noora Laukkanen kellotti kaikkien aikojen parhaan tekstiiliaikansa". Matti Mattsson oli puolestaan finaalin kahdeksas tuplasti pidemmällä matkalla ja Lotta Nevalainen raivasi tiensä selkäuintisprintin finaaliin torstaiksi.""

- Kyllä mä sen vähän niin kuin uudeksi ennätykseksi lasken, Laukkanen totesi finaalisuorituksestaan.

Hän ui aikaan 1:11.39, ja paransi kauden parastaan reilulla parilla kymmenyksellä. Sijoitus oli seitsemäs finaalissa, jossa mitalistit pyyhkivät alle 1:10.

- Eka vinsta oli tosi hyvä, toinen ei sitten niinkään, mutta oli tuo nyt tilanteeseen nähden ihan hyvä aika, Laukkanen analysoi ja viittasi pitkin kesää jatkuneeseen sairasteluun, joka hieman häiritsi olympialaisiin valmistautumista.

Oululainen jatkaa vielä kahdella lajilla, torstaina vuorossa on 100 metrin perhonen ja perjantaina 200 metrin rintauinti. Molemmissa tavoitteena on jatkopaikka.
Nuorten Olympialaisissa vallitsee Laukkasen mukaan hyvä henki. Olosuhteet ovat kohdillaan ja muiden lajien urheilijoidenkin kanssa alkaa tutustumiskankeudet olla ohitse.

- Kunhan tuohon säähän vielä tottuisi, hetkessä muuttuu auringonpaiste ukkoseksi täällä, Laukkanen naurahti.

Matti Mattsson ui myös keskiviikkoillan finaaleissa. Hän sijoittui 200 metrin rintauinnin kahdeksanneksi ajalla 2:18.47. Helsingin nuorten EM-uinneissa syntynyt Mattssonin ennätys kirjataan lukemin 2:17.90.

Lotta Nevalainen raivasi keskiviikkona myös tiensä finaaliin 50 metrin selkäuinnissa. Hän oli välierien seitsemäs tuloksella 30.22 ja tavoittelee torstai-iltana finaalissa parannusta ennätykseensä (29.95).

Tulospalvelu

"

Henkilöt

Matti Mattsson