Laukkanen kurotti viidenneksi 3. finaalissaan

#UUTINEN 15.12.2018

Jenna Laukkanen oli toiseksi paras eurooppalainen ja viides maailmassa satasen rintauinnin MM-finaalissa lauantaina. Nälkäinen sotkamolainen janoaa kuitenkin enemmän.

Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen tuli levänneenä 100 metrin rintauinnin finaalin lähtötelineen taakse. Hänen kolmas henkilökohtainen loppukilpailunsa Hangzhoussa päättyi viidenteen sijaan tuloksella 1.04,96. Maailmanmestaruuden vei jälleen Jamaikan Alia Atkinson ja kakkoseksi ui Yhdysvaltain Katie Meili. Pronssin otti kärkikaksikosta noin sekunnin päässä Australian Jessica Hansen. Laukkasen ympärillä oli tiivis kuuden uimarin rintama.

– Tuli alle 1.05, mutta olisihan se nyt saanut vielä vähän enemmänkin alle mennä. Mutta täytyy olla tyytyväinen, kun on rankka viikko takana ja joka lajissa päässyt finaaliin, Laukkanen kertoi.

Hän aloitti uinnin vahvasti, väliaika puolessa välissä oli 30,50 ja viimeisessä käännöksessä 25 metriä ennen maalia Laukkanen näytti olevan kolmantena. Kolmas altaanmitta oli hänen vahvinta osaamista.

– En saanut ihan niin kovaa aloitusta kuin olisin halunnut. Toni (Piirainen) sanoi, että aloita rohkeasti, niin olisihan se saanut lähemmäksi kolmeakymmentä mennä. Mutta toinen viisikymppinen tuli paremmin kuin välierissä. Eikä se eilinen 75 metrin kohta tuntunut nyt niin pahalta, kun oli lepoa alla, vaikkei se kovin ajassa nyt näkynytkään. Mutta turha jossitella, kovat on kovia, ja täytyy mennä kotiin treenaamaan ja tulla kovempana takaisin, Laukkanen puntaroi.

Kahden vuoden takainen MM-uintien nelossija kääntyi nyt viidenneksi. Palkintokorokkeelle Laukkasella jäi vaivaiset 35 sadasosasekuntia. Laukkasen Suomen ennätys kirjataan vuoden takaa EM-hopeauinnista luvuin 1.04,25.

– Olihan se mitali vähän tyrkyllä, mutta ei se ennätys voi ihan joka kerta tulla.

MM-uintien päätöspäivänä sunnuntaina altaassa on suomalaisista enää Laukkanen. 200 metrin rintauinnin alkuerät kisataan Suomen aikaa klo 03.52, jolloin suomalainen nähdään kolmannessa erässä radalla yksi. Sunnuntain finaalijakso alkaa tuntia aikaisemmin kuin tähän asti, eli klo 12.00, ja 200 metrin rintauintifinaali klo 12.41.


Uimaliiton MM-kisasivu 

Suorat lähetykset Yle Areenassa 

Seuraa MM-kisoja myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

Henkilöt

Jenna Laukkanen