Laukkanen kurotti Suomen ennätykseen!

#UUTINEN 29.7.2013

Suomalaisten molemmat startit MM-uintien toisena päivänä onnistuivat erinomaisesti. Jenna Laukkanen tempaisi itsensä ja Suomen ennätyksen uudelle sekuntiluvulle, ja Matias Koski kohensi omaa ennätystään.

Jenna Laukkanen (edessä) sai hyvän startin SE-uintiinsa ja ehti ensimmäisenä veteen. Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkasella ja Matias Koskella oli hyvä ennätysvire MM-uintien toisen päivän aamujaksossa. 

Jenna Laukkanen paransi omaa sadan metrin rintauinnin Suomen ennätystään peräti 0,42 sekuntia lukemiin 1.08,59. Laukkasen edellinen SE ehti vanhentua vain noin kuusi viikkoa. Sotkamolaisen sijoitus oli jaettu 20:s Kiinan Jinglin Shin kanssa.  Välieriin oli kova tunku, sillä jatkoon tarvittiin 1.08,37, Laukkanen jäi vain 0,22 sekuntia MM-välieristä, mutta se ei häntä uinnin jälkeen harmittanut.

"Uinti tuntui kyllä tosi hyvältä, tuli hyvin loppuun asti", Laukkanen hehkui.

"Vaikka kevät meni vähän miten meni, niin harjoittelu on kyllä onnistunut tähän kesälle tosi hyvin. Tämä antaa paljon luottamusta 200 metrille", Laukkanen kertoi.

Laukkasen toinen matka kisataan torstaina. Tavoitteena hänellä on kohentaa heinäkuun alun SM-uinneissa syntynyttä Suomen ennätystä.

Koski paransi sijoitustaan Lontoosta

Matias Koski teki oman ennätyksensä 200 metrin vapaassa. Hän ui aikaan 1.49,37, ja kohensi Lontoon olympia-altaan ennätystään liki puoli sekuntia.

"No se oli ennätys, mutta jäi vähän tavoitteestani, se oli alle 1.49", Koski pyöritteli. 

"Loppu tuli hyvin, mutta en saanut alkua ihan hyvin, ensimmäinen satanen olisi voinut olla kovempi", Koski sanoi.

Hänen uusi ennätyksensä riitti 30. sijalle, ja Koski petrasi sivumatkansa olympiasijoitusta yhdellä pykälällä. Välieriin vaadittiin tasan sekunnin kovempi tulos. Matias Koskella on jäljellä vielä 800 ja 1500 metrin vapaauinnit. Ensin mainittu kisataan jo tiistaina, 1500 metriä lauantaina.

Tiistaina jälleen kaksi lajia

Illan välierät ja finaalit alkavat Suomen aikaa klo 19.00. Niitä voi seurata suorana Yle Areenassa tai Eurosportilla. Lisäksi TV2 lähettää koosteen illalla klo 00.05 alkaen. Uimahyppyjen huikeat High Diving -lajit saavat MM-ensi-iltansa tänään TV2:lla klo 18.15.

Tiistaina MM-altaassa kisaa taas kaksi suomalaista. Eetu Karvonen starttaa päämatkallaan 50 metrin rintauinnissa ja Matias Koski pääsee vauhtiin 800 metrin vapaauinnin alkuerissä.


Suomalaistulokset kisasivulla.