Laukkanen ja Liukkonen napsivat mitalit

#UUTINEN 1.4.2016

Jenna Laukkanen tuuletti hopeaa ja Ari-Pekka Liukkonen pronssia kovatasoisissa Tukholman Swim Open -kisoissa perjantaina. Molemmat olivat tyytyväisiä uinteihinsa, vaikkei ennätyksiä rikottukaan.

Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen ja Ari-Pekka Liukkonen olivat kolmansia perjantaiaamun starteissaan ja etenivät Stockholm Swim Openin A-finaaleihin. Laukkanen 200 metrin seka- ja rintauinnissa, Liukkonen 100 metrin vapaassa.

Laukkanen sai hyvän kisan turkkilaista vastaan

Jenna Laukkanen ui perjantaiaamuna 200 metrin sekauinnin ja rintauinnin alkukilpailut. Hän sijoittui molemmissa kolmanneksi, mutta valitsi iltajaksoon vain rintauinnin A-finaalin. Sekauinti kulki aamulla aikaan 2.16,72, vajaat 1,5 sekuntia hitaammin kuin pääsiäisenä SM-uinneissa.

– Se oli selkeänä mielessä, että aamulla uin molemmat, mutta sitten illaksi päätin jättää sekarin pois, olisi ollut muuten vähän liian raskas ohjelma yhdelle illalle. Ja toisaalta halusin kyllä Turkin Viktorian viereen uimaan rintauinnin, että saan kovan kisan tähän EM-uintien alle, Laukkanen valotti.

200 metrin rintauintifinaalissa Laukkanen nappasi hopeaa ajalla 2.27,24. Tulos on hänen neljänneksi paras kautta aikain. Finaalissa sotkamolaista nopeammin ui vain Turkin Viktoria Gunes ajalla 2.23,97, juuri niin kuin Laukkanen ennakoikin.

– Minulta hyvä uinti 150 metriin asti, mutta viimeisellä vinstalla Turkin tyttö lähtikin aika vauhtia vierestä. Se viimeinen osuus ei mennyt ihan niin kuin olisin halunnut, Laukkanen naureskeli.

Viktoria Gunes on Laukkaselle jo tuttu kilpakumppani joulukuisista lyhyen radan EM-uinneista, joissa Laukkanen kauhoi kaksi kultaa ja turkkilainen kaksi pronssia. Tukholman palkintokorokkeella nähtiin perjantaina kuitenkin onnellinen sotkamolainen.

– Onhan se hienoa, että vauhti on parantunut SM-uinneista, mitalikin tuli ja vähän taskurahaa, Laukkanen sanoi viitaten 300 euron palkintorahaansa.

200 metrin rintauinnissa Laukkanen on alittanut kolmesti Rion olympiauintien A-rajan ja on jo valittu joukkueeseen.

Liukkonen vakiinnutti satasen vauhtinsa

Viikko sitten Helsingin SM-uinneissa ensi kertaa 100 metrin vapaassa alle 50 sekunnin uinut Ari-Pekka Liukkonen jatkoi hyvää virettään perjantaina Tukholmassa. Jani Sieviseltä pääsiäisenä viety Suomen ennätys 49,44 ei parantunut, mutta Liukkonen esitti perjantaina kaksi varsin vakuuttavaa satametristä, erissä 49,82 ja A-finaalissa 49,61. Tulos riitti myös palkintokorokkeelle, kolmannelle sijalle.

– Nämä uinnit osoittivat nyt sen, ettei se SM-kisojen ennätys ollut mikään yksittäinen osuma, vaan satasen tasoni on selkeästi noussut. Sydänoperaation jälkeen on päästy tekemään enemmän pitkiä, hyviä vetoja, ja kokonaisuus alkaa olla nyt aika hyvä, Liukkonen kertoi.

Liukkosen uinneissa toinen altaanmitta on pysynyt suunnilleen samana, loppuajoissa oleva ero on korreloitunut jo ensimmäisen altaanmitan jälkeisessä väliajassa.

– Oli kivaa olla palkintokorokkeella, ei näitä kansainvälisten kisojen satasen mitaleita paljoa olekaan, Liukkonen jatkoi.

Voiton finaalissa vei Venäjän Andrei Grechin ajalla 49,18 ja hopeaa otti Ruotsin 20-vuotias Isak Eliasson ajalla 49,39. Liukkonen tiputti podiumilta muun muassa moninkertaisen arvokisamitalistin, Venäjän Sergey Fesikovin.

Liukkonen on jo valittu Rion olympiajoukkueeseen, hän on saavuttanut A-rajan 50 metrin vapaauinnissa. Satasella A-raja on 48,99.

Valokuvia kuvagalleriassa 

Tulospalvelu