Laukkanen hopealle ennätysajalla

#UUTINEN 18.10.2012

Jenna Laukkanen peittosi torstaina hallitsevan Euroopan mestarin ja nappasi ensimmäisen mitalinsa maailmancupissa. Ari-Pekka Liukkonen oli neljäs.

Moskovassa Jenna Laukkasella kulki sprinttimatka, edeltävänä viikonloppuna Tukholmassa kärkilajina oli 100 metriä. Kuva: Jussi Salminen

SC Vuokatin Jenna Laukkanen ui ennätysvauhtia rintauinnin sprinttimatkalla torstaina Moskovan maailmancupuintien viimeisenä päivänä. Laukkanen kiiti 50 metriä aikaan 31,03 ja paransi viime heinäkuisissa SM-kisoissa uimaansa ennätystään kaksi sadasosasekuntia. Matkan Suomen ennätys on Katja Lehtosella, 30,40 vuodelta 2009.

"Oli kyllä hyvä kisa, uintina sellainen ookoo ja hienoa, että ennätys parani, pari sadasosaa mutta kuitenkin", Laukkanen iloitsi.

Laukkasen vauhti riitti palkintopallille asti, hän otti hopeaa USA:n Jessica Hardyn jälkeen (30,29). Kovan päänahan sotkamolainen sai jättämällä matkan hallitsevan Euroopan mestarin, Venäjän Valentina Artemyevan pronssille (31,14). Palkintorahaakin Laukkanen kuittasi hopeastaan tuhat dollaria.

"Yksi hyvä päänahka saatiin ja rahaakin tuli, se tekee ihan hyvää", Laukkanen naureskeli.

Keskiviikkona Laukkanen oli mukana myös 100 metrin rintauintifinaalissa, jossa sijoitus oli neljäs.

Palkintorahoista kiusallisen lähelle jäi Swimming Jyväskylän Ari-Pekka Liukkonen. Liukkonen kauhoi torstaina lyhyimmän vapaauintimatkan finaalissa neljänneksi tuloksella 21,82. Pronssimitali karkasi Liukkosen lempimatkalla vain kahdella sekunnin sadasosalla. Kiireisin oli viime viikonlopun Tukholman osakilpailun tapaan Trinidadin George Bovell (20,90).

Moskovan kisan avauspäivänä keskiviikkona myös Vilma Ruotsalainen ja Sergei Haukka ylsivät finaalijaksoon, kun he Laukkasen ja Liukkosen ohella uivat sekajoukkueen sekauintiviestissä seitsemänneksi ajalla 1:46,35.

Maailmancup jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Berliinissä, mukana ovat Hanna-Maria Seppälä ja Ari-Pekka Liukkonen.