Lähes 2300 uimaria ottaa osaa IKM-aluekisoihin

#UUTINEN 1.11.2018

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna kisataan vuoden suurin uintitapahtuma, Ikäkausimestaruusuintien aluekilpailut seitsemällä paikkakunnalla. Neljän viikon päästä kisattavia loppukilpailuita isännöi tänä vuonna Lappeenrannan Uimarit.

2271 uimaria 78 uimaseurasta ottaa osaa perjantaista sunnuntaihin käytäviin Ikäkausimestaruusuintien aluekilpailuihin. Tyttöjä on noin 60 prosenttia, poikia 40 prosenttia. Kilpailijoiden määrä on hieman pienempi kuin viime vuonna.

Espoo, Hämeenlinna, Kouvola, Oulu, Pori, Salo ja Vantaa isännöivät aluekilpailuja, joissa on tarjolla lajeja 10–15-vuotiaille tytöille ja 11–16-vuotiaille pojille. Kaksi nuorinta ikäluokkaa kilpailee vain aluekilpailuissa. 12–15-vuotiaat tytöt ja 13–16-vuotiaat pojat voivat jatkaa myös Lappeenrannassa 30.11.–2.12. kisattaviin loppukilpailuihin. Henkilökohtaisissa lajeissa loppukilpailuun selviytyy aluekilpailujen valtakunnallisten tulosten 16 parasta kustakin ikäsarjasta, viesteissä loppukilpailuun pääsee kahdeksan joukkuetta.

Ikäkausimestaruusuintien tulospalvelua voi seurata Livetiming.fi -palvelussa, katso aluekisakohtaiset tuloslinkit IKM-kisasivulta.