Laatunen päätti pitkän uransa EM-altaalle

#UUTINEN 15.5.2016

Naisten kolmen metrin parihyppykisan jälkeen Lontoossa vuodatettiin kyyneleitä. Kisa sujui suomalaisilta melko hyvin, joten siitä ei löytynyt syytä itkuun, vaan Iira Laatunen teki viimeisen hyppynsä. Ja laadukkaasti tekikin.

Suomen Taina Karvonen ja Iira Laatunen hyppäsivät naisten kolmen metrin parihypyissä kahdeksannelle sijalle. Suorassa loppukilpailussa oli mukana vain kahdeksan paria, joten suomalaiset jäivät viimeisiksi tuloksella 241,41 pistettä, mikä uupui heidän parhaastaan reilut parikymmentä pistettä. Karvonen ja Laatunen puolustivat viime vuoden EM-kisojen kuudetta sijaa.

– Muuten hyvä kisa, mutta se taaksepäin kaksi ja puoli (volttia) taittaen olisi saanut mennä paremmin, Taina Karvonen kommentoi ja viittasi sarjan neljänteen hyppyyn.

Olympiavuonna taso oli hieman normaalia kovempi, ja mitaleille vaadittiin peräti 304,20 pistettä.

Laatusella jäi taakse pitkä ja hieno ura

Kisan jälkeen Suomen pari vuodatti kyyneleitä, sillä Iira Laatunen päätti pitkän hyppyuransa Lontoon kisoihin. 25-vuotias helsinkiläinen oli valmistautunut lopettamaan tämän kauden pääkisaan.

– Nyt on vain tullut aika tehdä muita asioita, opiskelua ja työelämää, Laatunen kertoi kyyneleet silmissä.

Hän oli luonnollisesti herkistynyt parihyppykisan jälkeen, mutta se ei näkynyt jäähyväiskisassa.

– Vähän siinä ehdin ajatella viimeisen hyppyyn kävellessä, että tämä se viimeinen nyt on, Laatunen sanoi.

Laatunen on Suomen menestyneimpiä naisuimahyppääjiä, hänen paras henkilökohtainen saavutuksensa on kesän 2014 EM-finaalin yhdeksäs sija metrin ponnahduslaudalla. Viime vuosina naisista on hypännyt paremmin vain Lena Putigina, joka oli EM-kisojen kahdeksas vuonna 2010. Laatusen lahjakkuutta alleviivaa myös se, että hän on yltänyt arvokisafinaaliin laudan lisäksi myös kerroksilla. Taina Karvosen kanssa hän hyppäsi parihyppyjä jo vuodesta 2011.

– En haluaisi luopua tuosta millään, mutta ainakin tosi hyvään hyppyyn tämä meiltä nyt loppui, herkisteli Karvonen. 

Tulospalvelu 

N 3 m parihypyt suora loppukilpailu

1) Italia 327,81
2) Iso-Britannia 319,32
3) Venäjä 304,20
…8) Suomi 241,41