Kutsu seuroille: ilmoita tukesi urheilun ihmisoikeuskampanjalle

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 23.8.2021

Urheilussa on käynnissä suuri muutos: yhdenvertaisuus, rasismin vastustaminen, sukupuolten tasa-arvo, lasten oikeudet ja muut urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset kiinnostavat yhä useampia. Urheilun parissa ymmärretään myös entistä paremmin, että ihmisoikeudet urheilussa eivät tarkoita pelkästään keskustelua kansainvälisistä arvokisoista. Ihmisoikeuksien toteutuminen on myös suomalaisen urheilun tärkeimpiä kysymyksiä. Jokaisella pitää olla yhdenvertainen mahdollisuus urheilla.

Mikä kampanja?

Ihmisoikeusliitto käynnistää marraskuussa 2021 valtakunnallisen urheilun ihmisoikeuskampanjan, joka on laajuudeltaan ainutlaatuinen jopa koko maailman mittakaavassa. Kutsumme mukaan urheilujärjestöjä ja -seuroja, urheilijoita ja valmentajia sekä muita urheilun toimijoita. Kampanja tulee saamaan laajaa yhteiskunnallista näkyvyyttä, ja sen tukijoiksi on jo alustavasti lupautunut monipuolinen joukko tunnettuja suomalaisurheilijoita eri lajeista.

Suomen Uimaliitto tukee kampanjaa. Myös Suomen olympiakomitea, Suomen paralympiakomitea ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK tukevat kampanjaa.

Miten mukaan?

Mikäli seuranne haluaa tukea kampanjaa, ilmoittakaa kiinnostuksestanne 31.8.2021 mennessä Uimaliiton palvelutoiminnan asiantuntija Hanna Nyholmille: hanna.nyholm@uimaliitto.fi. 

Kaikkien kampanjaa tukevien seurojen nimet mainitaan kampanjan verkkosivuilla.

Uimaliitto kokoaa kampanjaan mukaan lähtevät seurat yhteen ja välittää tiedon eteenpäin Ihmisoikeusliitolle.

Syksyn 2021 aikana kerrotaan lisää erilaisista mahdollisuuksista toimia kampanjan aikana ja Ihmisoikeusliitto toimittaa valmista kampanjamateriaalia, jota voi jakaa omissa viestintäkanavissa (esim. sosiaalinen media, uutiskirjeet, verkkosivut).

Ihmisoikeusliitosta

Ihmisoikeusliitto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton ihmisoikeusjärjestö, joka työskentelee yhdenvertaisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan Suomen puolesta. Asiantuntijajärjestönä se edistää ihmisoikeuksien toteutumista muun muassa vaikuttamalla viranomaisiin, kouluttamalla sekä kampanjoimalla.

Ihmisoikeusliitto toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana Ihmisoikeudet haltuun urheilussa -hanketta. Hankkeessa on järjestetty ihmisoikeuskoulutusta esimerkiksi Suomen Urheiluliiton, Koripalloliiton, Suomen valmentajien ja SUEKin henkilöstölle. Hankkeen yhteistyötahoihin kuuluvat myös mm. Suomen olympiakomitea ja Suomen paralympiakomitea.

Tule mukaan tekemään urheiluhistoriaa ja Suomen ensimmäistä suurta urheilun ihmisoikeuskampanjaa!