Keravalle valmistumassa uusi uimahalli

#TARINA #UINTI #VESIPALLO 9.2.2018

Remontin valmistumispäivä lähenee ja loppuvuodesta 2018 päästään nauttimaan uudesta hallista Keravalla.

Keravan Uimahalli edestäpäin kuvattuna Kuva: Venla Linnakivi

Keravan Uimahalli on ollut suljettuna nyt vajaat kaksi vuotta. Tarkalleen halli sulkeutui 30.4.2016. Halli oli käyttämättömänä vajaan vuoden, jonka aikana käytiin keskusteluja ja neuvotteluja sekä suunniteltiin uutta hallia. Uimahallin remontti käynnistyi helmikuussa 2017.

Vanha uimahalli purettiin lähes kokonaan, vain osa vanhoista runko- ja betonirakenteista säilyivät, mutta kaikki pintarakenteet uusittiin kokonaan. Vanhojen säilytettävien altaiden betonirakenteissa havaittiin viime marras-joulukuussa alkalisaatioreaktio, joka viivästyttää hieman uimahallin valmistumista. Uuden hallin arvioitu valmistumisaika on joulukuu 2018.

Miten hanke käynnistyi ja on sujunut tähän asti?

– Hanke lähti vauhdilla eteenpäin. Kun löydettiin urakoitsija, niin on edetty aikataulussa, toteaa Keravan liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila

Uuteen halliin uusia toimintoja 

Uuteen uimahalliin odotetaan paljon asiakkaita, pääsääntöisesti Keravalta, mutta myös lähiseudun alueilta. Keravan Uimahallin ollessa suljettuna, uimarit ja muut vesiliikkujat ovat käyneet pääsääntöisesti Tuusulan ja Järvenpään uimahalleissa.

Uudessa uimahallissa tulee olemaan avarammat tilat. Kahvio ja aulatilat laajenevat, myös allaspuoli luonnollisesti suurenee. Olosuhteet vesiliikuntaan paranevat, sillä vesipinta-ala kasvaa huomattavasti edellisestä sekä uutta tekniikkaa löytyy pukukaappien lukkosysteemeissä. Naisten ja miesten suihkutiloihin tulee yksi tavallinen sauna ja yksi höyrysauna.

Tuleva kuntosali on monipuolinen. Löytyy perinteinen kuntosalitila, ryhmäliikuntaan tarkoitettu jumppatila ja uutena tilana tulee ns. crossfit-sali. Tila, johon crossfit-sali rakennetaan, on korkea, joten se soveltuu hyvin crossfit-tyyliseen harjoitteluun.

Yhteensä kuusi allasta

Allastiloina toimivat 25 m kilpa-allas, monitoimiallas, opetusallas, hieronta-allas, kylmäallas ja tenava-allas. Myös todella toivottu liukumäki saadaan tulevaan halliin. Liukumäki tulee laskemaan opetusaltaaseen.

25 m kilpa-allas koostuu kuudesta virallisen altaan levyisestä radasta. Radat tulee olemaan leveämpiä kuin vanhassa hallissa. Näillä näkymin kilpa-altaaseen ei ole tulossa sähköistä ajanottoa kilpailuja varten. Lähtötelineiden mallia ei ole vielä päätetty. Monitoimiallas sekä hieronta-allas ovat kumpikin lasitettuja alueita. Näiden altaiden vesi on lämpöisempää kuin muiden altaiden, joten lasiseinän tarkoituksena on pitää lämmin ilma kyseisten altaiden luona. Hieronta-altaaseen tulee muutamia hierontalaitteita. Suosittu kylmäallas tulee olemaan suurempi kuin aikaisemmin.

Keravan suosittu maauimala säilyy uimahallin vieressä. Maauimalalle on myös suunniteltu korjaustöitä, mutta ajankohdasta eikä laajuudesta ole vielä tarkkaa tietoa. Talvisin ulkoa löytyy avanto, joka on ollut hyvin suosittu.

Keravan Uimahallissa panostetaan palveluihin. Monipuolisella palveluvalikoimalla pystytään tarjoamaan kaiken ikäisille sopivaa ja mielekästä tekemistä uimahallissa.

Asiasanat

Olosuhteet