Karvonen tulee Mattssonin luotsiksi

#UUTINEN 6.10.2016

MM-pronssimitalisti Matti Mattsson vaihtaa valmentajaa. Kahdeksan vuoden mittainen yhteistyö Tomi Pystysen kanssa vaihtuu entisen maajoukkueuimari Eetu Karvosen johtamaan valmentautumiseen.

Matti Mattsson ui tänä vuonna EM-uinneissa viidenneksi ja olympialaisissa 16:nneksi. Kuva: Jussi Salminen

Uimari Matti Mattsson on päättänyt pitkän ja tuloksekkaan valmennusyhteistyön Tomi Pystysen kanssa tänä syksynä. Pystynen toimi Mattssonin valmentajana vuosina 2008-2016. Mattssonin rinnalla aloittaa täten uusi valmentaja. Matti Mattsson on tehnyt valmentajasopimuksen rintauinnin 35-kertaisen Suomenmestarin ja moninkertaisen arvokisauimari Eetu Karvosen kanssa. Sopimus Karvosen kanssa astuu voimaan vuoden 2017 alussa, jolloin Karvonen muuttaa Poriin. Karvonen toimii tällä hetkellä Arabiemiirikuntien uinnin maajoukkueen päävalmentajana Dubaissa. Karvosella on valmentajakokemusta 13 vuoden ajalta. Karvonen on toiminut valmentajana muun muassa Yhdysvalloissa Grand Canyonin yliopistossa. Matti Mattssonin tiimiin kuuluu Karvonen, joka ottaa vastuun myös Mattssonin fysiikkavalmennuksesta, ja manageri Sami Hautaniemi.

Eetu Karvonen nimitetään samalla kilparyhmien päävalmentajaksi Porin Uimaseuraan. Tämä nostaa porilaisen uintiharjoittelun ja lajin kiinnostuksen uudelle tasolle.

– Eetu antaa meille varmasti kokemuksellaan paljon uutta innovatiivista näkemystä uintiharjoitteluun ja vie koko seuran toimintaa eteenpäin, toteaa uimaseuran puheenjohtaja Heli Paalosalo

Matti Mattsson on erittäin tyytyväinen solmittuun sopimukseen ja odottaa innolla yhteistyön alkamista. Mattsson kertoo, että he ovat Eetun kanssa entisiä kilpakumppaneita ja hän on aina ihaillen seurannut Eetun intohimoista omistautumista uintiin sekä yleisesti urheiluun. Mattsson lisää, että Eetu tuo varmasti paljon uutta itse lajiharjoitteluun sekä fysiikkapuolelle. Eetu on itsekin edelleen huippu-urheilijan mitoissa, Mattsson kertoo.

Karvonen on innoissaan Suomeen paluusta lähes kahdeksan ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Tavoitteekseen hän kertoo Porin uinnin kehittämisen tasolle, jossa nuorten lahjakkuuksien polku kansalliselle ja kansainväliselle tasolle on mahdollista.

– Porissa on kansainvälisen tason harjoitteluolosuhteet sekä esimerkkinä Mattssonin kaltainen esikuva nuorille. Kehittämällä päivittäistä valmennusta eteenpäin voidaan varmistaa uusien uintilupauksien kehitys huipulle, Karvonen linjaa.

– Matin kanssa tavoitteet ovat tietenkin korkealla, ja tulen tekemään kaikkeni, jotta uutta kehitystä saadaan aikaiseksi ja Matti palaa palkintokorokkeelle kansainvälisissä kilpailuissa, Karvonen kertoo.

Mattssonin Karvonen näkee yhtenä lahjakkaimpana urheilijana Suomessa, jolla on potentiaalia mihin tahansa.

– Treeniä voidaan kehittää vielä hurjasti eteenpäin ja pystyn tuomaan uutta näkemystä niin uinti- kuin fysiikkapuolelle, Karvonen toteaa lopuksi.


Lähde: Sport Kings

Henkilöt

Matti Mattsson